Primăvara „răsar” gropile pe străzile din Curtea de Argeş

După ce au scăpat de iarna grea, argeşenii se confruntă acum cu alte probleme. După ce gheaţa şi zăpada s-au topit, pe străzile din Curtea de Argeş au „răsărit” gropile. Nu există stradă în municipiul nostru pe care să nu fie măcar o groapă. Un lucru este sigur şi mulţi şoferi ne-au confirmat. Gropile sunt mult mai multe, dar şi mai adânci decât în toamna anului trecut, însă toate reprezintă adevărate obstacole pentru conducătorii auto. Mari sau mici, craterele din asfalt fac zile fripte şoferilor care trec zilnic pe arterele municipiului. În fiecare zi şoferii înjură şi adresează cuvinte „dulci” tuturor autorităţilor care ar trebui să rezolve această problemă. Am încercat să realizăm un top al celor mai mari şi periculoase gropi din municipiu, dar cu siguranţă unele ne-au scăpat. Mulţi le cunoaşteţi, pentru că le întâlniţi în fiecare zi atunci când mergeţi la serviciu, sau către altă destinaţie.
Haos pe strada Banu Mărăcine
Strada Banu Mărăcine este plină de gropi şi arată ca după un adevărat bombardament. Şoferii trec cu greu printre ele şi de multe ori aici se formează cozi enorme, mai ales la ora la care copiii ies de la cursuri. „Este dezastru aici pe stradă. De fapt cam peste tot este la fel. Aşa se întâmplă la noi. Cum trece iarna, străzile sunt pline de gropi. Am văzut că s-au făcut lucrări pe aici, dar nu poţi lăsa strada aşa. De multe ori se face aglomeraţie pentru că mergem încet. Mai sunt de vină şi cei care opresc aici ca să aştepte copiii de la şcoală. În fiecare zi este haos”, spune Marin Iorga, un şofer din municipiu.
Conducătorii auto spun că din cauza gropilor se pot produce şi accidente. De multe ori şoferii trebuie să ocolească gropile din asfalt, dar şi pietonii care merg pe marginea străzii, pentru că trotuarele sunt ocupate de maşini. „În zona Finanţelor de abia ai loc să treci. Mai sunt şi canalele acelea care nu sunt aduse la nivel, unde îţi rupi roata dacă dai mai tare. Oamenii lasă maşinile pe unde apucă, chiar şi pe trotuar, iar pietonii merg pe stradă. Nimeni nu face nimic, deşi în fiecare zi este la fel. Chiar aşa de rău am ajuns? Se pot produce accidente foarte uşor în acea zonă”, spune Alin Drăguţ, un alt şofer argeşean.
Zona terasei 1 Mai plină de gropi
Mai mulţi şoferi ne-au sesizat că strada 1 Mai din municipiu este plină de gropi foarte mari. „E prăpădită rău strada. E mai dificil că vii mai tare aici în curbă şi te trezeşti cu gropile în faţă. Nici nu mai ai timp să reacţionezi şi uite aşa rupi maşina. Mai ales acum că te costă o grămadă de bani reparaţiile. Nu cred că ar fi o problemă dacă ar asfalta această zonă a străzii”, spune Marin Oprea. Şoferii spun că le este foarte greu să ocolească gropile pentru că spaţiul pe stradă este foarte redus din cauza camioanelor care trec foarte des prin zonă. „Nu prea ai cum să fereşti toate gropile că vin alţii cu maşini mari, camioane, şi nu ai unde să te bagi. Acostamentul drumului este distrus pe o parte şi nu ai ce face. Trebuie să opreşti, că altfel nu ai loc”, spune un alt conducător auto.
O altă zonă cu probleme, în care sunt întâlnite unele dintre cele mai mari „cratere” din şosea este Terasa 1 Mai. „Nu ştiu de ce mai plătim taxe şi impozite dacă oraşul arată în halul acesta. Săptămâna trecută am strâmbat o jantă aici, în faţa pieţei. Era apă pe jos şi nu am văzut o groapă. Am dat în ea şi asta a fost. Cine îmi plăteşte mie paguba? De ocolit nu ai ce să ocoleşti că sunt prea multe. Ar trebui să nu mai plătim nimic dacă suntem trataţi aşa”, se plânge Marius, un tânăr din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email