Primul donator de plasmă umană din Argeş a revenit pentru încă o donaţie

Primul donator de plasmă umană din Argeş a revenit marţi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești pentru încă o donație,informează Instituția Prefectului. Este vorba despre Florin Popa, electrician, din Pitești, care a înțeles importanța gestului său și a răspuns solicitărilor autorităților. Plasma recoltată va fi folosită la tratarea bolnavilor de COVID.

Aparatul de plasmafereză de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești  a fost pus la dispoziție, cu titlu gratuit, pentru un an, în urma unui protocol încheiat pe 15 aprilie între DSP Argeş şi firma Besmax Pharma. Adus în județ și pus în funcțiune prin efortul combinat al reprezentanților Guvernului, Instituției Prefectului Argeș și al specialiștilor de la DSP Argeș, aparatul de plasmafereză poate ajuta la vindecarea pacienților COVID, prin tratamentul cu plasmă umană hiperimună colectată de la convalescenţi.

Până în prezent, la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești s-a recoltat plasmă umană de la 5 donatori, prin plasmafereză (un bărbat din Pitești, de 47 de ani, o femeie de 39 de ani, din Pitești (asistentă), un bărbat de 43 ani din Pitești (polițist)- care va veni din nou să doneze, un jandarm de 33 de ani din Pitești și o femeie de 45 de ani din Pitești).

În plus, de la 4 donatori s-a recoltat sânge, din care s-a extras apoi plasmă umană. Dintre pacienții vindecați de COVID din Argeș, 27 nu se încadrează pentru donare, având peste 60 de ani sau boli cronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email