Primul centru pentru minorii delincvenţi înfiinţat în Argeş

Începând cu luna septembrie va fi înfiinţat un centru de zi pentru minorii care au săvârşit fapte penale şi nu pot răspunde penal din cauza vârstei fragede. Totodată, în acest centru vor fi aduşi şi copiii care prezintă antecedente de comportament deviant sau delincvent. Centrul va avea sediul în Piteşti şi va purta numele “Sfântul Nicolae”. Minorii delincvenţi de până la 14 ani din tot judeţul vor putea fi aduşi la centrul care are o capacitate de de zece locuri. Proiectul înfiinţării acestui centru a fost demarat în noiembrie 2008 şi va fi finalizat la sfârşitul acestui an.

4,5 miliarde de lei pentru realizarea proiectului

Clădirea unde va fi deschis centrul a fost deja cumpărată şi dotată cu mobilierul şi aparatura necesare unei bune desfăşurări a activităţii. Momentan, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş recrutează şi formează oamenii care se vor lucra cu minorii aduşi la centru. Valoarea proiectului este de 454.472 lei, din care 390.000 lei au reprezentat contribuţia Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, iar 66.742 au venit din partea Consiliului Judeţean Argeş.
Statisticile arată că în judeţul Argeş sunt înregistraţi 20 de minori care au săvârşit fapte penale precum furturi, loviri, deţineri de materiale explozive şi apeluri false la numărul de urgenţă 112 cu privire la amplasări de bombe în diferite locaţii. Copiii care vor fi aduşi la centrul de zi vor beneficia de şedinţe de consiliere individuale sau cu părinţii acestora, şedinţe de educare formală şi non-formală, dar şi de consiliere juridică. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email