Primăria trebuie să plătească 240 de miliarde pentru proiectele din PIDU

Anul acesta va fi unul foarte greu din punct de vedere financiar pentru municipalitate, susţine primarul Nicolae Diaconu, iar asta se întâmplă pentru că 2013 trebuie să fie anul în care proiectele care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) sunt finalizate. Din 2010 încearcă Primăria să pună în practică proiectele, dar abia acum a ajuns să le şi realizeze.
Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a fost realizat în 2008 şi prevede asfaltarea străzilor din cartierele Marina Poştei şi Noapteş, precum şi cele aflate între Valea Sasului şi cartierul Groape. Deocamdată, la acest proiect urmează amenajarea de şantier pe care o va face constructorul Delta ACM, în zona stadionului, şi abia pe urmă se va trece la asfaltare. PIDU include şi amenajarea unui centru pentru bătrâni ce va fi construit în locul fostului Dispensar TBC situat pe Bulevardul Basarabilor, la care se lucrează deja, şi un centru pentru cei cu dizabilităţi care va fi construit la Valea Sasului, unde, de asemenea, lucrările sunt avansate. În plus, pentru siguranţa celor din Curtea de Argeş, în zonele cele mai traficate au fost amplasate 16 camere de supraveghere video, care monitorizează deja secundă cu secundă tot ce se întâmplă în zonele considerate cele mai importante din oraş.
15 milioane de euro sunt pe drum
Aşadar, la PIDU se lucrează, iar banii sunt pe drum, numai că drumul lor ar putea fi mai lung decât ar putea suporta constructorii, iar municipalitatea trebuie să plătească facturile emise de aceştia în 30 de zile maxim. Primarul a declarat de mai multe ori că ar putea lua o linie de credit ca să poată susţine cheltuielile care sunt foarte mari. „Anul acesta prioritatea este finalizarea PIDU. Efortul financiar este foarte mare pentru că noi trebuie să dăm toţi banii. Între 200 şi 240 de miliarde de lei vechi ne trebuie ca să intrăm în ciclul final de finanţare a lucrărilor care trebuie finalizate anul acesta. Ritmul de lucru va fi foarte mare şi cel al facturilor la fel. Noi avem 120 – 140 de miliarde disponibile pentru aceste lucrări”, a declarat primarul Nicolae Diaconu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email