Primăria plăteşte comisionul bancar pentru cei care achită impozitul cu cardul

Joi este programată şedinţa ordinară a lunii septembrie a Consiliului Local municipal. Va fi, probabil, cea mai scurtă şi mai puţin productivă şedinţă din actualul mandat, având în vedere că pe ordinea de zi sunt doar două proiecte de hotărâre. E posibil ca această „sărăcie” de proiecte să fie cauzată şi de faptul că primarul Nicolae Diaconu se întoarce abia miercuri în ţară, plecat fiind cu treburi sau în concediu în Cipru.
Primul punct al ordinii de zi este un proiect de hotărâre pentru „aprobarea suportării de la bugetul local a comisionului perceput de furnizorul de servicii de acceptare de plăţi electronice la plata impozitelor şi taxelor locale cu cardul bancar online”. Până la 15 decembrie, Primăria Curtea de Argeş trebuie să se înregistreze în SNEP (Sistemul Naţional Electronic de Plăţi), o „platformă de comunicaţii electronice deschisă către orice furnizor de servicii de acceptare de plăţi electronice”, conform referatului întocmit de şeful Serviciului Impozite şi Taxe Locale, Gheorghe Dincă. Acesta propune Consiliului Local, alegând dintre mai multe opţiuni, inclusiv aceea ca acest comision să fie plătit de contribuabil, ca municipalitatea să suporte costul comisionului. Nivelul maxim al comisionului va fi de 2%, dar nu va depăşi 30 de lei în situaţia în care prin aplicarea cotei de 2% rezultă o sumă mai mare de 30 de lei. Astfel, cei care vor plăti dările locale cu cardul nu vor mai plăti şi comisioane.
25 de euro, metrul pătrat de teren în parcare la Camino
Al doilea proiect de hotărâre care va fi discutat joi la şedinţa Consiliului Local se referă la aprobarea unui raport de evaluare şi la un schimb de terenuri între Primărie şi SC Confarg SA. Este vorba despre 1715 metri pătraţi, pe care se află grădiniţa din incinta fabricii de confecţii. Terenul va fi dat la schimb de Confarg municipalităţii, pentru o altă suprafaţă, aflată în parcarea din apropierea hotelului Camino. Terenul din urmă este evaluat la 25 de euro metrul pătrat, iar cel din incinta fabricii, la 17,5 euro metrul pătrat.
Acest proiect de hotărâre a mai fost pus pe ordinea de zi a şedinţei de luna trecută, dar consilierii locali l-au amânat pentru joi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email