Primăria nu mai poate recupera 4 miliarde lei de S.C. Filoteos

Aproape 4 miliarde de lei vechi trebuia să recupereze Primăria Curtea de Argeş de la SC Filoteos SRL, potrivit raportului Curţii de Conturi. Datoria este însă imposibil de recuperat, ne-a spus secretarul  municipiului, Radu Chirca, pentru că firma s-a desfiinţat. „Noi am făcut toate demersurile legale necesare, numai că societatea a fost închisă. A existat un interval de câteva zile până la primirea actelor de care s-au folosit şi au închis totul”, a spus Radu Chirca.       
Până pe 31 martie 2012 Primăria Curtea de Argeş trebuia să recupereze datoria de aproape patru miliarde de lei vechi de la SC Filoteos SRL, firma Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului. După cum aţi aflat din Interes Argeşean la vremea respectivă, Curtea de Conturi a finalizat la sfârşitul lunii ianuarie 2012 controlul făcut la Primăria Curtea de Argeş şi, printre deciziile pe care municipalitatea trebuia să le respecte, era şi „luarea tuturor măsurilor pentru încasarea taxei pentru autorizarea lucrărilor de excavare sau balastieră, în sumă de 386.960 lei (210.000 lei debite plus 176.960 lei penalităţi), datorată de SC Filoteos SRL Curtea de Argeş”. Datoriile proveneau din 2008 şi din 2010, perioadele în care SC Filoteos a excavat balast pe raza municipiului fără să plătească autorizaţie, potrivit concluziilor la care a ajuns Curtea de Conturi.
Acte da, bani nu
Reprezentanţii firmei menţionate au fost chemaţi la primărie în cursul anului trecut, pentru discuţii, dar acestea nu au avut rezultatul aşteptat de administraţia publică locală. „Au venit la primărie de la societatea Filoteos, şi au spus că din punctul lor de vedere nu datorează această taxă. Au venit cu o hotărâre judecătorească de la Bihor prin care cel căruia i s-a imputat această taxă a câştigat în instanţă procesul”, declara în februarie 2012 primarul Nicolae Diaconu. Atunci edilul spunea că Primăria va merge mai departe, şi s-a ţinut de cuvânt. „Am făcut actele pentru executarea silită. Bunuri nu au, deci vom trece la blocarea conturilor, apoi vom merge în instanţă. Au avut câteva maşini în leasing pe care firmele de la care le aveau le-au luat înapoi, deci nu avem ce să luăm”, a spus primarul Nicolae Diaconu. Numai că, între timp firma s-a desfiinţat, astfel încât datorie nu mai poate fi recuperată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email