„Primii paşi în atletism” pentru elevii din ciclul primar

Elevii cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani de la instituţiile de învăţământ din municipiul nostru se pot înscrie în această perioadă la prima ediţie a proiectului „Primii paşi în atletism”. Înscrierile se fac printr-un formular tip pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş trebuie să îl trimită în şcolile şi liceele din judeţul Argeş. Proiectul este finanţat prin intermediul programului Ministerului Tineretului şi Sportului „Pierre de Coubertin” şi are drept scop principal dezvoltarea bazei de selecţie prin identificarea elevilor cu aptitudini fizice deosebite şi orientarea acestora spre activităţi sportive de performanţă din cadrul secţiilor de atletism.
În cadrul competiţiei „Primii paşi în atletism”, elevii se vor întrece pe parcursul a patru probe, respectiv alergare de viteză – 30 de metri, aruncarea mingii de oină de pe loc, săritura în lungime de pe loc şi alergare de rezistenţă – 600 de metri. Totodată, concursul se va disputa pe mai multe etape, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie urmând să se dispute faza pe şcoală. Cele mai bune 50 de rezultate obţinute de elevi (25 pentru fete şi 25 pentru băiţei) vor asigura calificarea la etapa locală a competiţiei, care va avea loc în perioada 6 – 9 noiembrie. Apoi, urmează să se desfăşoare etapa finală a concursului, care se va desfăşura în perioada 15 – 19 noiembrie 2014 şi în cadrul căreia se va stabili clasamentul final al competiţiei.
Proiectul „Primii paşi în atletism” este organizat de Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Atletism, Filiala Academiei Olimpice Române şi ISJ Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email