Primarul vrea să anuleze hotărîrea privind majorarea tarifului la apă şi canal

După ce săptămâna trecută s-a aprobat majorarea tarifului la apă şi canal cu 24%, primarul Nicolae Diaconu le-a cerut consilierilor să analizeze cu atenţie argumentele aduse de directorul Ion Bolovan pentru creşterea preţului la apă. Edilul  le-a atras atenţia consililierilor că unele sume invocate de directorul Aquaterm par pe alocuri exagerate şi din acest motiv a propus revocarea proiectului de hotărâre pentru o fundamentare mai clară. În cadrul şedinţei de săptămâna trecută, directorul Aquatem i-a convins pe aleşi să aprobe urgent creşterea preţului spunând că în caz contrar oraşul va rămâne fără apă potabilă. Se pare însă că lucrurile nu stau chiar aşa.
Aquatermul cheltuieşte 500 de milioane pentru protocol şi publicitate
Pe timp de criză, directorul Ion Bolovan s-a gândit să facă economii şi probabil din acest motiv a alocat pentru protocol şi publicitate, aproape 500 de milioane de lei vechi pe an. „Din analiza făcută de mine, nu am găsit exlicaţii nici pentru cei 3,3 milioane de lei, cheltuiţi pentru materialele tehnologice, nici pentru cei 6,6 miliarde bani care reprezintă alte cheltuieli materiale şi nici pentru cele 6 miliarde care se duc pe cheltuieli materiale la staţia de epurare. Iar lista poate să continue. Poate  cifrele sunt corecte, însă atâta timp cât nu ne explică nimeni ce înseamnă efectiv aceste cheltuieli, nu putem să ştim dacă sunt corecte sau nu”, a explicat edilul. Viceprimarul Costinel Vasilescu a susţinut cele spuse de primar şi chiar a accentuat ideea că cele cele 500 de milioane cheltuite pe protocol, reprezintă o sumă „aberantă”.
Consilierii au votat în necunoştinţă de cauză?
Aşa cum era de aşteptat, cei doi reprezentanţi ai PRM-ului au luat foc şi au sărit în apărarea directorului Bolovan. Probabil ca să se facă auzit mai bine, Gheorghe Bugeac a început să urle mai ceva ca pe maidan şi l-a acuzat pe primar că ar avea interese ascunse. „Nu cumva aici e mâna lui Nicolescu (preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Argeş – n.n.) aici? Trebuia de la bun început să o luaţi pe doamna Călinescu şi să analizaţi aşa cum ar fi trebuit proiectul! Nu să ne lăsaţi să votăm şi acum să ne spuneţi că nu e tocmai ok”, a zbierat Gheorghe Bugeac. „Este de râsul lumii că aţi votat fără să ştiţi ce! În şedinţa de Consiliu eu am propus amânarea proiectului. Voi aţi votat!”, a venit replica din partea primarului.
Directorul Aquaterm a refuzat să comenteze
De asemenea, primarul Nicolae Diaconu a spus din nou că a trimis un control la Aquaterm, însă directorul Bolovan a refuzat să primească echipa de audit şi a dat-o afară pe angajata care trebuia să facă verificările. „Trebuie să ştim dacă într-adevăr argumentele aduse de directorul Bolovan sunt corecte. Avem nevoie să ne explice exact în ce constau elementele de cheltuieli care au dus la creşterea tarifului la apă. Cel mai indicat ar fi să revocăm proiectul de hotărâre şi până la următoarea şedinţă de Consiliu să primim explicaţiile necesare iar apoi să votăm în cunoştinţă de cauză”, a încheiat primarul Nicolae Diaconu. La şedinţa de Consiliu local convocată de îndată, la care s-au discutat aceste chestiuni, a fost prezent şi directorul Bolovan, însoţit de directorul economic şi de jurist, însă acesta a preferat să se abţină de la orice fel de comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email