Primarul spune că „Piaţa de la Terasa 1 Mai ar putea fi concesionată!”

În ultima vreme numărul comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Posada a scăzut considerabil, iar acum aproape jumătate dintre mese sunt libere. Lipsa clienţilor şi vânzarea foarte slabă i-a făcut pe cei mai mulţi dintre comercianţi să renunţe sau să plece în alte pieţe din municipiu. Cei care au rămas spun ce de abia reuşesc să se descurce cu ceea ce câştigă, iar acum în perioada anotimpului rece este şi mai dificil. „E aproape ora 12:00 şi nu am vândut nimic. Cauzele le vedeţi. Suntem numai noi aici în piaţă, iar clienţi deloc. Nu avem cui să vindem. Sunt zile în care vând de 10 – 20 de lei. Nu am cum să mă descurc cu banii aceştia. Nu ştiu de ce nu vin oamenii să cumpere de aici, însă de foarte mult timp situaţia este la fel. Nu renunţ pentru că nu am ce să fac altceva. Poate o să meargă puţin mai bine din primăvară”, spune una dintre comerciante.
Ce soluţii are municipalitatea
Alţi oameni care au marfă în piaţă spun că şi lipsa banilor reprezintă un motiv pentru care argeşenii nu mai fac cumpărături. „Lumea e săracă şi nu are ce să cumpere. Vin oamenii şi cumpără un kilogram de cartofi sau o varză şi fac ceva de mâncare. Alţii vin şi cumpără o legătură de pătrunjel şi atât. Ce să câştigi cu vânzarea asta?”, se întreabă unul dintre comercianţi. Mai mult decât atât, chiar şi autorităţile locale recunosc că lucrurile nu merg bine în piaţa de la Terasa 1 mai. „Piaţa de la Terasa 1 Mai este singura din municipiu care nu este productivă. Aceasta „mănâncă” din ceea ce se câştigă în celelalte pieţe. Trebuie să găsim soluţii pentru a face ceva. Luăm în calcul şi concesionarea către o altă firmă, dar care să păstreze acelaşi obiect de activitate”, a declarat primarul Nicolae Diaconu, primarul municipiului într-o conferinţă de presă.
Argeşenii care locuiesc în zonă merg la cumpărături în Piaţa Centrală
Argeşenii care locuiesc în zona Terasei 1 Mai spun că merg la cumpărături în Piaţa Centrală pentru că acolo există o gamă diversificată de produse, iar preţurile sunt mai mici. „În Piaţa Centrală sunt mai mulţi comercianţi şi ai de unde să alegi ceea ce îţi trebuie. Este adevărat că sunt şi preţurile mai mici, iar acum, după ce că banii sunt puţini, mergem şi noi unde este mai ieftin. Aici în piaţă vin mai rar şi cumpăr doar când nu am timp să ajung în piaţa Centrală. Sunt şi multe magazine în zonă, care au legume şi fructe şi clienţii sunt împărţiţi. Fiecare cumpără de unde s-a obişnuit”, spune Mihaela G., o tânără care locuieşte în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email