Primarul se fereşte de presă ca dracu’ de tămâie

Dl. primar Diaconu are o mare problemă de comunicare, am mai scris despre asta în acest colţ de pagină, dar problemele acestea se agravează pe zi ce trece. Nu e un moft al ziariştilor conferinţa de presă săptămânală de la primărie, ci e chiar o obligaţie a edilului.
Sunt o mulţime de legi care reglementează transparenţa decizională şi liberul acces la informaţie al cetăţeanului, iar presa are rolul de informare. Prin urmare, dle. primar Diaconu, de ce nu respectaţi legea?!  Nu faceţi raport de activitate, nu aduceţi la cunoştinţa cetăţenilor proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local, nu vă întâlniţi cu cetăţenii nici la audienţe, decât foarte rar, nu le răspundeţi pe site, nu comunicaţi deloc cu ei şi nici cu presa, ca mijloc de informare în masă, după cum îi e şi numele.
De ce vă e teamă, domnule primar, şi de cine?! Aveţi dvs. „prieteni” pe care îi folosiţi sau de care vă lăsaţi folosit până când se supără şi vă fac de…, era să scriu pe bune de ce, dar cetăţenii din oraş care vă plătesc salariul, chiar dacă nu trăiţi din el, au dreptul să ştie. Argeşenii au dreptul să afle pe ce cheltuiţi dvs. şi subordonaţii dvs. banii din taxe şi impozite, argeşenii au drepturi, nu doar obligaţia de a plăti orice şi oricând ca să faceţi dvs. cu banii lor ce vă trece prin cap.
Conferinţa de presă este un instrument de comunicare cu cetăţenii. Dar, de ce mă mai mir că dl. primar nu mai ţine conferinţe de presă de luni de zile, când domnia sa nu mai are nicio legătură cu cetăţenii cam de când a fost reales primar?!
Se întâmplă lucruri şi la Curtea de Argeş, lucruri importante, numai că administraţia publică locală nu e deloc dispusă să vorbească despre ele. Nicio problemă, vorbim noi. Numai că, în lipsa unei informaţii oficiale, ne vedem nevoiţi, noi, ziariştii din presa locală, să dăm drumul pe piaţă la tot felul de informaţii, verificate din alte surse dacă sursa oficială nu ne este accesibilă.
Pe surse, pot să vă spun, iar dl. primar poate să mă contrazică (?!), despre faptul că marea asfaltare nu începe pentru că nu s-a căzut la pace nici acum cu procentul, ştiţi dvs. care. Pe vremuri era de 10%, iar prosoapele erau pline de bancnote foşnitoare, dar acum, la vremuri noi, banii şi procentele sunt noi.
Alţi colegi de partid de-ai dlui. primar au pus mâna pe monumente istorice şi le-au dărâmat fără ca dl. primar să facă ceva. De ce, îi erau mai aproape buzunarul şi campania electorală decât un monument istoric?! Apoi. Cum a putut dl. primar să dea două miliarde de lei vechi din banii noştri, nu din ai domniei sale, pentru cel mai prost construit sens giratoriu din ţară?! Cine a luat comision şi cât?!
Municipalitatea a plătit 150 de milioane pe un studiu care a încăput pe o pagină şi jumătate de foaie A4, şi ghiciţi cine l-a făcut?! Credeţi că e vreo legătură cu dl. Diaconu?!
Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care se fereşte să răspundă dl. primar. Nu spune nimic domnia sa, decât ceea ce crede că îl avantajează şi celor pe care îi crede prietenii domniei sale.
Începând de azi, Interes Argeşean va trimite dlui. primar în fiecare zi câte o întrebare, pe formularul din Legea 544, a liberului acces la informaţii. E trist că s-a ajuns aici, cu atât mai mult cu cât Curtea de Argeş este singurul oraş din ţară în care se petrece aşa ceva. În aceste condiţii nu pot să nu mă întreb – oare ce mari secrete are dl. primar şi la ce se referă ele?! Interes Argeşean va scrie despre tot şi toate, chiar dacă dl. primar nu va voi să răspundă întrebărilor noastre. Dacă nu răspunde presei, poate că răspunde altor organe care pun întrebări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email