Primarul Panţurescu – „După doi ani de muncă la documente, proiectul de peste 10 milioane de euro prinde contur!”

„Cine zice că e simplu să iei bani din fonduri europene se înşeală. Noi, după un an şi jumătate de muncă titanică, cu documente, cu proiecte, cu licitaţii, am început să punem în practică un proiect în valoare de peste 10 milioane de euro la finalul căruia oraşul va arăta altfel mult mai frumos”, spune primarul Panţurescu despre lucrările pe care le vede toată lumea că se fac acum în centru. „Prin acest proiect se vor pune 40.000 de metri pătraţi de granit, vom face patru kilometri de piste de biciclete, se schimbă reţeaua de apă acolo unde vine granitul şi e foarte veche. Important este că ne-am apucat de lucru şi ne cerem scuze pentru deranjul creat, dar am hotărât să lucrăm pe module astfel încât să fie deranjul cât mai mic”, mai spune edilul.
Proiectul care a intrat în implementare se numeşte „Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în municipiul Curtea de Argeş”. În februarie a fost semnat la Primăria Curtea de Argeş contractul de lucrări pentru proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări. Valoarea contractului este de 30255661.66 fără TVA.
Se fac şi piste pentru biciclete
Obiectivul general al proiectului vizează creșterea mobilității urbane în municipiul Curtea de Argeș prin dezvoltarea unui sistem de transport modern integrat, accesibil și durabil, care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon.
Prin acest proiect se fac mai multe lucrări – dezvoltarea reţelelor de piste dedicate circulaţiei bicicletelor şi înfiinţarea sistemelor de închiriere a bicicletelor: • dezvoltarea reţelelor de piste cu 4.061 km dedicate circulaţiei bicicletelor şi înfiinţarea a 4 sisteme de închiriere a bicicletelor; • 15 locaţii pentru parcări pe termen scurt în vecinătatea principalelor puncte de interes; dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride: • dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride prin amenajarea a 7 puncte de încărcare pentru aceste tipuri de maşini; intervenţii la infrastructura stradală şi pietonală: • reabilitarea şi modernizarea trotuarelor şi a zonelor pietonale inclusiv pentru persoane cu dizabilitaţi; • lucrări pentru dirijarea şi siguranţa circulaţiei fluxurilor de pietoni, semnalizarea şi amenajarea trecerilor de pietoni; • dotarea cu 9 aparate de taxare pentru autovehicule (parcometre).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email