Primarul Nicolae Diaconu: „Unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru noul an şcolar”

A mai rămas mai puţin de o săptămână până la începutul noului an şcolar, iar unităţile de învăţământ din municipiul nostru sunt pe ultima sută de metri cu  igienizările şi curăţenia sălilor de curs.
Potrivit primarului Nicolae Diaconu, la 15 septembrie toate şcolile din municipiu vor fi pregătite pentru deschiderea noului an şcolar. În cursul aceste săptămâni se fac ultimele pregătiri, care constau în igienizarea sălilor de curs în care vor învăţa elevii, astfel că unităţile de învăţământ îşi vor deschide porţile la începutul săptămânii viitoare în bune condiţii. „Toate şcolile au primit avizele necesare de funcţionare şi sunt pregătite pentru a-i primi pe elevi la începutul acestui an şcolar. Săptămâna acestea se fac ultimele pregătiri pentru ca elevii să înceapă anul în condiţii bune”, a declarat Nicolae Diaconu.
Probleme la grădiniţele aflate la parterul blocurilor
De asemenea, edilul a mai spus că întâmpină mici probleme în ceea ce priveşte funcţionarea grădiniţelor aflate la parterul blocurilor din municipiu. „Avem o problemă la grădiniţa care se află la parterul unui bloc din cartierul Confecţii. Numărul copiilor este mic şi am fi vrut să îi mutăm pe copii la cea din incinta fabricii de confecţii. Însă, problema este că unii dintre copii sunt la program prelungit, respectiv până la orele după amiezii, timp în care primesc şi o masă, iar ceilalţi sunt la program normal. Nu ar fi normal ca unii să mănânce, iar ceilalţi să se uite, mai ales că sunt copii. Astfel, şi în acest an şcolar grădiniţa va funcţiona tot la parterul blocului”, a mai spus Nicolae Diaconu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email