Primarul Nicolae Diaconu s-a reactivat pe site-ul primăriei

După ce ziarul nostru a publicat un amplu material pe tema inactivităţii primarului Nicolae Diaconu pe site-ul www.domnuleprimar.ro, edilul a luat măsuri. Astfel, ieri site-ul respectiv îl clasa pe primarul Curţii de Argeş pe locul al treilea în topul edililor care au răspuns cetăţenilor. Chiar dacă nu a comentat toate sesizările şi reclamaţiile făcute, primarul Diaconu s-a străduit să răspundă celor mai multe postări ale cetăţenilor din oraşul pe care în administrează. Astfel, după şese luni de inactivitate, Nicolae Diaconu a dat 17 răspunsuri în ultimele zile.
„Aş dori să-mi explicaţi şi mie şi tuturor locuitorilor acestui oraş pe ce bază s-a mărit metrul cub la apa încât am ajuns să plătim foarte scump, aproape cât un litru de benzină. Pe această cale vă spunccă am anunţat OPC-ul şi o să fac o petiţie pentru scăderea preţului la apă cât şi pentru necesitatea justificării preţului”, scria pe 17 decembrie Loredana Dia. Răspunsul primarului este următorul – „Preţul la apa potabilă a crescut în urma unei Hotărâri a Consiliului Local Curtea de Argeş, la solicitarea operatorului S.C. AQUATERM S.A., cu avizul ANRSC. Personal nu sunt mulţumit de justificarea creşterii tarifului pentru apă, am sesizat Consiliului Local acest fapt, am solicitat operatorului să justifice creşterea tarifului cu documente. Am solicitat Consiliului Local revocarea acestei hotărâri dar Consiliul Local nu a acceptat acest lucru”.
Ce zice primarul despre parcări
Un alt cetăţean îl întreabă pe primar despre locurile de parcare pentru care s-ar putea plăti 60 de lei pe an. După cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru, problema concesionării locurilor de parcare dintre blocuri se pune din ce în ce mai acut. Administratorii asociaţiilor de locatari fac schiţe cu locurile disponibile acum şi primesc cereri de la locatarii care vor să concesioneze un astfel de loc de parcare, de fapt câţiva metri de asfalt în faţa blocului. „Începând cu ianuarie 20011, vom începe consultaţiile cu asociaţiile de locatari ( proprietari). Dumneavoastră, solicitanţii, împreună cu asociaţiile, stabiliţi locurile pe care parcaţi. În momentul în care sunt rezolvate toate solicitările, vom elibera documentele care atesta dreptul de folosinţă a locului de parcare rezidenţială. Acolo unde locurile de parcare nu sunt suficiente, vom demara lucrări de amenajare”, spune primarul. Se presupune că e vorba despre „lucrări de amenajare” a altor locuri de parcare, nu a parcărilor deja amenajate. Astfel, vom plăti doar pentru bucăţica de asfalt pe care oricum parcăm şi care nu va fi amenajată altfel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email