Primarul Nicolae Diaconu: „Nu se pune problema unui viceprimar de la PPDD!”

Iluziile consilierului local de la PPDD, Nicolae Nedelcu, legate de alegerea sa în funcţia de viceprimar au fost spulberate de primarul Nicolae Diaconu. „Nu se pune problema unui viceprimar de la PPDD!”, ne-a declarat acesta vineri, părând oarecum exasperat de insistenţa zvonurilor care circulă prin oraş, zvonuri răspândite, se pare, chiar de Nedelcu.
De vreo săptămână, micii politicieni din Curtea de Argeş colportează o mulţime de zvonuri, cel mai important fiind cel legat de schimbarea viceprimarului liberal Cristian Mitrofan. Lucrurile s-au precipitat şi complicat la Bucureşti după ce PNl şi PDL au anunţat fuziunea care implică evident şi organizaţiile locale. La Curtea de Argeş însă nu se pune problema, cel puţin deocamdată, a fuziunii echipei lui Cristian Mitrofan cu cea a lui Doru Georgescu, spre exemplu, căci el este cel mai importan t pedelist care se ocupă de organizaţia locală după ce preşedintele Vasile Sabie şi-a dat demisia.
Cum se face şi se desface viceprimarul
După ce la nivel central a fost anunţată apropierea dintre PSD şi PPDD, la Curtea de Argeş colegii de partid ai lui Dan Diaconescu au prins aripi şi au început să spere la funcţii. Nicolae Nedelcu ar fi povestit celor care au avut răbdarea sa îl asculte că el va fi viceprimar, că e aliat cu primarul, etc.
Conform Legii administraţiei publice locale, „Consiliul Local alege din rândul membrilor săi pe viceprimar. Alegerea se face prin vot secret”, şi „Este declarat viceprimar candidatul care a obţinut votul majorităţii consilierilor în funcţie”.
Aceeaşi lege scrie că  „schimbarea din funcţie a viceprimarului se poate face de Consiliul Local, la propunerea motivată a unei treimi din numărul consilierilor sau a primarului, prin hotărâre adoptată cu votul a două treimi din numărul consilierilor în funcţie”.
„Rămânem în alianţă!”
Primarul Nicolae Diaconu, preşedintele PSD Curtea de Argeş, spune că nu există la nivel local niciun fel de alianţă cu PPDD. „Nu avem nicio alianţă cu PPDD şi nici nu am de gând să schimbăm vicepirmarul. Deocamdată merge bine alianţa noastra cu PNL, iar dacă ei se duc în altă parte, către PDL, vom vedea atunci. În momentul în care te-ai lipit de altcineva atunci îţi asumi consecinţele. Nu am avea în acest caz cu cine să facem o majoritate în Consiliul Local decât cu PPDD, dar nu se pune problema unui vicepirmar de la ei. Dacă se ajunge acolo, atunci am avea viceprimarul nostru, de la PSD”, ne-a spus primarul Diaconu.
În Consiliul Local Curtea de Argeş structura este următoarea – şase consilieri sunt de la PSD, cinci de la PNL, patru de la PDL; trei de la PPDD şi un conservator. Alianţa PNL – PDL ar avea opt consilieri, alianţa PSD – PPDD ar avea nouă consilieri. Conservatorul Ion Şerban este cel care ar putea să decidă viceprimarul dacă s-ar pune această problemă. Asta dacă nu vrea postul pentru el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email