Primarul Nicolae Diaconu în presa italiană

Primarul Nicolae Diaconu e plecat de câteva zile la Napoli, în Italia, unde participă la o conferinţă, alături de alţi reprezentanţi ai oraşelor din România. Conferinţa face parte din programul proiectului “Promovarea egalității de șanse și de gen în ocupare și în societate”, proiect în care Primăria este partener alături de Sectorul 4 al municipiului Bucureşti, Primăria orașului Murfatlar şi A.Vo.G. – Italia. Proiectul se implementeaza la nivel regional în trei regiuni de dezvoltare ale României (Bucureşti-Ilfov, Sud Muntenia şi Sud-Est), pe o perioadă de 31 de luni şi are o valoare totală de 10.908.933,00 lei, din care 10.035.046,00 lei asistenţă financiară nerambursabilă. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi are ca obiectiv general promovarea principiului egalității de șanse și de gen în societatea românească, încurajarea egalității de șanse pe piața muncii pentru femei, prin creșterea competitivității și accesului acestora pe piața muncii, pe de o parte, și prin îmbunătățirea capacității solicitantului și partenerilor de a facilita integrarea femeilor pe piața muncii și de a promova egalitatea de șanse și de gen și eliminarea practicilor discriminatorii, pe de altă parte.
Despre statutul femeii şi egalitatea de şanse
Primarul Curţii de Argeş a ajuns la Napoli săptămâna trecută şi a intrat direct „în pâine”, după cum relatează presa din Italia. Astfel, Ottopagine.net scrie despre şedinţa în care s-a discutat despre „prevenirea agresiunii la locul de muncă și împotriva discriminării sociale, etnice și culturale” la care au participat reprezentanţii părţii italiene implicate în proiect, Donato Pica şi Angela Cortese, şi „delegația română formată din primarul orașului Curtea de Argeș, Nicolae Diaconu, inspectorul șef al orașului Murfatlar, Ciubuc Iuliana Fiorentina, director în Primăria municipiului București, Cristian Ionescu, președintele A.vo.g. România, Diego Froncillo”.
Directorul regional al Partidului Democrat din Italia, Angela Cortese, fost consilier provincial din Napoli, cu responsabilitate pentru egalitatea de șanse, a subliniat că, în Italia, și în special în sud, lipsa de oportunități pentru femei pe piața forței de muncă și condițiile de muncă mai nefavorabile pentru femei sunt probleme dramatice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email