Primarul Nicolae Diaconu declară: „Subiectul Transarg o să mă urmărească până la pensie!”

La vremea când regia locală Gosarg a vândut secţia de transport local, la începutul anilor 2000, primarul de atunci Gheorghe Nicuţ a semnat la vânzător, iar viceprimarul de la vremea aceea, Nicolae Diaconu, la cumpărător. Presa locală a scris mult pe tema aceasta, până când viceprimarul şi-a cesionata acţiunile pe care le avea la firma care a cumpărat societatea de transport. Societatea cumpărătoare, Grup Prest Salub, avea printre acţionari numeroşi oameni implicaţi în administraţie  – Ioan Ghiţă, director al Serviciului de Gospodărire, un unchi de la fostului primar, viceprimarul de atunci Nicolae Diaconu, etc. Ulterior toţi şi-au cesionat acţiunile, legea nepermiţându-le să aibă calitatea de acţionar la o astfel de firmă.
Un scandal care durează de 10 ani
Ecourile scandalului legat de privatizarea de atunci nu s-au încheiat nici astăzi. Terenul pe care se află sediul Transargului are un statut incert. Deşi trebuia lămurită situaţia juridică a celor aproape 10.000 de metri pătraţi aflaţi pe strada Albeşti, colţ cu strada Valea Danului, în 60 de zile de la încheierea contractului de vânzare, procesele intentate de o parte sau de alta încă mai durează. Nu a intrat în preţul stabilit atunci terenul de sub sediu, câţiva ani mai târziu o firmă de evaluare din Piteşti stabilind ca preţ corect 3 euro pe metrul pătrat, mult sub ceea ce se tranzacţiona pe piaţa liberă. Consilierii locali au contestat evaluarea şi s-a ajuns la proces. Conform unor surse din primărie, în acest moment Consiliul Local ar fi acţionar la Transarg, procentul fiind dat de valoarea terenului.
Între timp, viceprimarul Diaconu a ajuns primarul Diaconu, dar acuzaţiile legate de Transarg nu s-au uitat. Unii l-au acuzat că a susţinut creşterea preţului la gunoi pentru că ar mai avea o oarece legătură cu societatea. „Acest subiect, Transargul, e încheiat pentru mine de 10 ani, de când am cesionat acţiunile. Mă aştept însă ca până la pensie să tot fiu acuzat”, a spus primarul Nicolae Diaconu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email