Primarul Nicolae Diaconu declară „Nu ştim dacă a fost subcontractată marea asfaltare!”

În ciuda informaţiilor furnizate de cititorii noştri, conform cărora reprezentanţi ai SC Comesad din Piteşti şi ai SC RMR din Curtea de Argeş au fost văzuţi prin cartierele în care se vor asfalta cu fonduri europene cele peste 40 de străzi, primarul Nicolae Diaconu nu ştie dacă firma câştigătoare a licitaţiei a subcontractat din lucrări. Edilul ne declara anterior că societatea care a câştigat licitaţia pentru „marea asfaltare”, Delta ACM, trebuie să anunţe Primăria în cazul în care va subcontracta lucrarea, şi că e obligată să angajeze peste 100 de cetăţeni din oraş. Discuţiile sunt oricum premature, pentru că nu a fost dat ordinul de începere a lucrărilor din cauza contestaţiei depuse la licitaţia pentru dirigenţia de şantier.
Contestaţie pentru dirigenţia de şantier
După cum Interes Argeşean v-a informat în exclusivitate, a fost depusă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), în afara termenului legal, potrivit primarului, o contestaţie la licitaţia pentru desemnarea dirigintelui de şantier. Contestatarul, Teglaş Nemţoiu Augustin Întreprindere Individuală, afirmă că nu au fost respectate procedurile iar comunicările referitoare la ofertele respinse sau acceptate nu au respectat legea. Astfel, se cere „anularea rezultatului procedeului de atribuire, obligarea autorităţii contractante de a lua măsuri de remediere a erorilor din procesul de evaluare a ofertelor, începând cu aplicarea corectă a criteriilor minime de calificare, declararea ca admisibilă şi acceptabilă, deci câştigătoare” a ofertei Teglaş Nemţoiu Augustin I.A., ofertă care, în opinia contestatarului, „respectă cerinţele Caietului de sarcini (…)”.
Întreprinderea Individuală care a contestat licitaţia apare des pe site-ul CNSC şi este înregistrată în localitatea vâlceană Mănăstirea Schitu Jgheaburi din 2003. Până când CNSC nu va decide dacă acceptă sau nu contestaţia, atribuirea dirigenţiei de şantier este blocată, ca şi „marea asfaltare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email