Primarul Nicolae Diaconu către fostul primar Gheorghe Nicuţ: „Dacă eşti în rahat până în gât, să ţii gura închisă!”

Primarul Nicolae Diaconu pare pasionat de proverbe şi cugetări, mai ales după ce între el şi fostul edil al municipiului, Gheorghe Nicuţ, a apărut un adevărat război al declaraţiilor.
Mai întâi, Nicuţ a spus la o conferinţă de presă a PDL că „la bugetul actual, dacă scădem tot, rămân vreo 11% pentru dezvoltare. Sunt nelămurit. Probabil trebuie redimensionate cheltuielile de personal”. Mai mult, el a criticat iniţiativa actualului primar de a amenaja curtea primăriei cu 13 miliarde de lei vechi. „Dacă tot există aceşti bani, păi, după estimările mele, ei pot acoperi costurile amenajării canalizării pluviale, una dintre cele mai mari probleme pe care le are oraşul”, a spus fostul edil.
A urmat contraatacul. „Când eşti mediocru între pitici, eşti mare”, a spus Diaconu despre Nicuţ şi despre colegii lui de la PDL Curtea de Argeş, în contextul în care a vorbit despre canalizarea de la strada Râmnicu Vâlcea ca despre singura mare investiţie pe care Gheorghe Nicuţ a făcut-o în mandatele sale de primar, şi nici aceea nu e funcţională.
Războiul primarilor, episoadele viitoare
Declaraţiile au continuat pe acelaşi ton. „Sala mare a Primăriei poate să concureze la Guiness Book (Cartea Recordurilor – n.n.). În Dubai, metrul pătrat construit costă 1500 de euro metrul pătrat. La sala mare a Primăriei Curtea de Argeş metrul pătrat amenajat a costat între 7 şi 800 de euro, în condiţiile în care la Curtea de Argeş, dacă o iei de la pământ, metrul pătrat construit costă între 450 şi 600 de euro”, a afirmat Nicuţ.
Lucrările menţionate au fost făcute de actualul primar, care nu a ezitat să riposteze. „Modernizarea primăriei s-a făcut pe o suprafaţă de 1440,2 metri pătraţi, adică parter, etajul unu, etajul doi plus mansarda şi sala de şedinţe. În total s-au cheltuit 499,02 lei pe metrul pătrat, adică 118 euro metrul, inclusiv TVA. Mansardarea făcută de fostul primar s-a făcut pe o suprafaţă de 398,4 metri pătraţi la un cost de 2957,42 lei metrul pătrat, adică 704 euro pe metru. Deci, cine a lucrat ca în Dubai?!”, s-a întrebat, retoric, Nicolae Diaconu. Vizavi de cheltuielile făcute la modernizarea clădirii primăriei, Diaconu a ţinut să citeze un proverb – „Dacă eşti în rahat până în gât, să ţii gura închisă!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email