Primarul Nicolae Diaconu acuză PDL că stopează modernizarea oraşului

Pe 19 mai ar fi trebuit să aibă loc licitaţia de lucrări pentru proiectul prin care vor fi modernizate peste 40 de străzi din Curtea de Argeş, proiect în valoare de 11 milioane de euro. După cum aţi aflat din ziarul nostru, licitaţia a fost contestată, iar contestatarii au cerut anularea ei pe motive de vicii ale caietului de sarcini.
Valoarea totală a proiectului este de 47.649.554,76 de lei, iar obiectivul general este „asigurarea unei infrastructuri de transport locale moderne şi durabile în cartierele Marina – Poştei, Noapteş, Cartier Est Valea Sasului – Groape”. În cadrul proiectului vor fi modernizate 47 de străzi, cu o lungime totală de 33,714 kilometri.
Caietele de sarcini sunt făcute la primărie, spun pedeliştii, iar primarul Nicolae Diaconu susţine că sunt realizate de proiectant. Asta e o primă disensiune. „Nu sunt oameni competenţi cei care realizează caietele de sarcini şi din acest motiv sunt contestate”, a spus Ştefan Lăzăroiu, preşedintele PDL Curtea de Argeş. „Cineva ne pune beţe-n roate”, declară primarul Diaconu, care spune că „toate contestaţiile licitaţiei au fost făcute pentru anulare. Nu s-au cerut clarificări, aşa cum cere lege, ci s-a cerut direct anularea”.
Casa de avocatură a ministrului Justiţiei a contestat licitaţii la Curtea de Argeş?!
Cele trei firme care au contestat licitaţia care trebuia să aibă loc pe 19 mai sunt Alpha Design Building, Electrica Serv şi Star Trading. Pentru a doua, documentele sunt ştampilate şi semnate de un reprezentant al firmei şi de Casa de Avocatură Predoiu şi Asociaţii. Conform site-ului zrp.ro, în 1995 s-a înfiinţat societatea de avocatură Racoţi, Predoiu şi Asociaţii, avându-i pe fondatori pe Ioana Racoţi şi pe Cătălin Predoiu, actualul ministru al Justiţiei. În 2006, această Casă fuzionează cu o altă societate de avocatură, iar noua Casă de Avocatură se numeşte Zamfirescu Racoţi Predoiu.
Altă contestaţie e plecată de pe contul pe care îl are pe SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) un angajat al şefului PDL Curtea de Argeş, angajat pe care îl cheamă Valentin Grigorescu. „Toate contestaţiile au fost făcute pentru anularea licitaţiei. 17 firme au venit şi au cerut clarificări, mai puţin acestea, care au cerut anularea. Contestaţiile sunt făcute de o casă de avocatură din Bucureşti şi din Piteşti de un angajat al societăţii domnilor Ionuţ Ştefănescu şi Ştefan Lăzăroiu. Argeşenii au nevoie de o viaţă mai bună, nu de excursii, fripturi şi biciclete. Cei care au contestat nu vor să se prezinte la licitaţii, nu sunt interesaţi de lucrări, e clar”, a atacat primarul Diaconu.
„Primarul nu vrea să dea drumul la lucrări mai repede!”
„Domnul primar încearcă să ascundă faptul că oamenii lui nu ştiu sau nu vor să întocmească astfel de caiete de sarcini şi acuză pe toată lumea că se opune modernizării oraşului”, afirmă Ştefan Lăzăroiu.
„Subiectul principal al contestaţiilor este caietul de sarcini întocmit de primărie în ultimul hal, un caiet din cauza căruia va fi anulată licitaţia şi de acum înainte, pentru că domnul primar nu vrea să-l pună la punct şi să dea drumul la lucrare mai repede. Se concentrează pe a arăta cu degetul şi pe a da vina pe alţii, dar nu-şi asumă principala vină, aceea a organizării proaste şi a incompetenţei privind caietul de sarcini”, spune preşedintele PDL Curtea de Argeş.
În legătură cu acuzaţia care i-a fost adusă de primar, referitoare la numele unui angajat de-al său care apare pe contestaţii, Lăzăroiu declară – „Este vorba de unul dintre puţinii experţi în licitaţii şi proiecte din judeţ, un om cu care eu lucrez foarte bine şi care mă îndrumă în domeniu de ani de zile. Din păcate pentru mine, este la fel de solicitat şi de către alte societăţi din Argeş şi nu numai, pentru că – aşa cum spuneam – sunt puţini experţi adevăraţi în domeniu. Este ca şi cum un profesor de la Vlaicu ar face meditaţii şi cu elevi de la Ferdinand. Care e problema, dacă profesorul e bun? Eu consider că aşa am evoluat în afaceri, apelând la experţi pe domeniile pe care le stăpânesc mai puţin. Ca atare, nu cred că e o problemă sau vreo ilegalitate în faptul că băiatul cu care eu lucrez a ajutat şi altă firmă să-şi întocmească un dosar de contestaţie. În plus, nu contestaţia este problema, ci faptul că un caiet de sarcini prost făcut de primărie poate fi contestat şi anulat oricând”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email