Primarul Dincuţă de la Corbeni, anchetat de DNA

Despre afacerile pe care le fac unii primari din zonă se vorbeşte mult, dar de la vorbă până la dovadă e cale lungă. În cazul primarului comunei Corbeni, Daniel Dincuţă, calea a fost străbătută rapid de Direcţia Naţională Antico­rupţie, DNA, care îl cercetează pe edil. Deocamdată, pentru un teren şi o subvenţie.
Dincuţă este primar de mulţi ani, şi are prieteni mulţi şi duşmani de asemenea. Printre „inamicii” săi se află şi un grup, numeros, ce-i drept, de cetăţeni, care, revoltaţi de ceea ce se petrece prin sat, l-au reclamat peste tot, la DNA, la Guvern, la Poliţie, etc.
Sesizarea a pornit de la atribuirea unei suprafeţe de teren unui cetăţean al comunei care nu avea acest drept, dar care a luat pământul ca să primească subvenţia de la APIA. Este vorba despre paznicul primăriei, Daniel Ungureanu, care a obţinut terenul, apoi subvenţia de 161.000 de lei, bani pe care i-a virat în conturile primăriei în ziua în care i-a primit. Suma reprezenta subvenţia pentru campania agricolă din 2007.

Cu jalba în proţap la Guvern

Săptămânalul Ancheta, cel care face această dezvăluire, citează din răspunsul pe care cetăţenii petiţionari l-au primit de la Guvern. „Referitor la aspectele care intră în competenţa Agenţiei de Plăţi şi Investiţie pentru Agri¬cultură, în anul 2009 la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti, nr.133/P/2008, Serviciul Antifraudă a efectuat verificări cu privire la cererea nr.2787/21.04.2007 depusă de Ungureanu Daniel, la Centrul Judeţean APIA Argeş. În urma verificărilor a fost încheiat procesul verbal de constatare nr.6678/ 11.03.2009, prin care s-a stabilit suma totală neeligibilă de 225.600 lei. Din cei 225600 lei, la momentul efectuării verificărilor beneficiarul a primit suma de 161.000 lei, aceasta urmând a fi recuperată în conformitate cu prevederile legislaţiei europene şi naţionale specifice. De asemenea, procesul verbal de constatare nr.6678/ 11.03.2009 a fost trimis la DNA, Serviciul Teritorial Piteşti, în vederea continuării cercetărilor.”

Încă o reclamaţia pentru alimentarea cu apă

Primarul Daniel Dincuţă crede că e vorba doar de spre politică. „E politică toată treaba. Ştiu de dosar, am fost chemat la DNA, dar nu mi-au luat declaraţii, nu ştiu de ce. Sper să îmi ia declaraţii şi să se termine odată, să ajungă în instanţă. Avocatul mi-a spus că e treabă civilă, nu e penală, nu ştiu de ce s-a ajuns la DNA”, ne-a spus edilul din Corbeni.
Dincuţă susţine că are toate actele în ordine. „Nu am luat eu banii. S-au legat de faptul că i-am băgat la Consiliul Local, dar am făcut ceva cu ei. Au venit de la Antifraudă, de la Corpul de Control, de peste tot şi au verificat actele. Nu cred că DNA-ul poate face mai mult decât au făcut ei”, mai spune primarul Dincuţă. Procurorii Anticorupţie l-au informat că mai sunt ceva reclamaţii pe numele său. „Ar mai fi cu apa reclamaţii, că e tot cu fonduri europene. Mie nu mi-e frică. Să cerceteze”, declară edilul. Localitatea a beneficiat de bani europeni pentru realizarea reţelelor de apă în anii trecuţi, iar cetăţenii au reclamat că fondurile nu ar fi fost corect cheltuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email