Primarul din Băiculeşti, obligat să plătească 80 de euro pe zi chirie pentru un Jeep pe care îl foloseşte un locuitor

Judecătoria Curtea de Argeş a pronunţat joi o sentinţă în procesul în care reclamant este Simona Niculescu, o locuitoare cu spirit civic a comunei, iar pârâţi Consiliul Local al comunei Băiculeşti – prin primar Niculaie Dragnea, Niculaie Dragnea – primarul comunei Băiculeşti şi Primăria comunei Băiculeşti – prin primar Niculae Dragnea. Astfel, conform sentinţei. „se admite în parte cererea, aşa cum a fost transformată şi precizată, formulată de reclamanta Niculescu Simona Lucia împotriva pârâţilor Consiliul Local al comunei Băiculeşti – prin primar Niculaie Dragnea, Niculaie Dragnea – primarul comunei Băiculeşti şi Primăria comunei Băiculeşti – prin primar Niculae Dragnea. Obligă pe pârâţi să plătească reclamantei, lunar, la data de 1 a fiecărei luni, pentru luna în curs, suma de 80 euro/zi (în echivalent lei la data plăţii), până la data reabilitării drumului local din satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, judeţul Argeş”. Hotărârea nu este însă definitivă, putându-se face apel în 30 de zile.

De la Paris la Băiculeşti

Simona Niculescu s-a mutat în Băiculeşti în urmă cu patru ani. Voia să locuiască la ţară, i-au plăcut locul şi sentimentul că se simţea acasă. Revenea în ţară după mai bine de 30 de ani trăiţi la Paris. A luptat şi luptă cu autorităţile locale din dorinţa de a beneficia de drepturile pe care le are în calitate de cetăţean. Prima problemă este un drum, iar prima rezolvare este sentinţa pronunţată de Judecătoria Curtea de Argeş. Povestea acestui drum a fost dezvăluită pe site-ul www. public-attitude.ro

Pe data de 19 februarie 2013 am formulat, pentru lipsa de acces pe un drum public la proprietatea mea din județul Argeș, o cerere de chemare în judecată împotriva Primăriei BĂICULEȘTI și alții cu obiect „obligația de a face”, pentru o cauză EXTREM de urgentă (drum impracticabil conform constatului executorului judecătoresc).(…)

 Pe data de 19 noiembrie 2013 am obținut PRIMA decizie la Contencios Administrativ care obligă un consiliu local să facă ceea pentru ce a fost ales și plătit : “pârâtul Consiliul Local al com. Băiculești, pe care îl obligă să adopte în termen de 10 zile o hotărâre în care să prevadă MĂSURI URGENTE pentru reabilitarea drumului local din satul Valea Brazilor, cu respectarea prevederilor legale referitoare la buget și modalitatea de încredințare a lucrării.” Hotărâre definitivă și irevocabilă. Urmare directă a neexecutării în termen legal a obligațiilor de reabilitare a drumului, după   fenomenele meteorologice din primăvară s-a produs pe domeniul nostru o importantă alunecare de teren, distrugând împrejmuirea și punând la pământ peste 40 de arbori adulți. Casa principală precum și restul gospodăriei erau și mai sunt în pericol deoarece alunecarea produsă în partea inferioară a terenului se poate extinde în orice moment la partea superioară, terenul fiind în pantă destul de pronunțată. Am depus în acest sens o plângere la ISU Argeș pe data de 27/06/2014, urmarea căreia s-a deplasat o comisie ISU pentru a constata sinistrul intervenit pe data de 11/07/2014.

O cerere justificată

În februarie, Simona Niculescu a depus o plângere la Tribunalul Argeş în care a cerut să-i fie pusă la dispoziţie o maşină 4X4 pentru că nu mai putea ajunge acasă din cauza drumului rupt.  Argeşeanca cerea judecătorilor să oblige Consiliul Local Băiculești în solidar cu primarul comunei Băiculești să-i pună la dispoziție un  SUV  (4X4)  cu  un consum  maxim  de 7L/100  km,  ce beneficiază  de asigurare și taxe de drumuri naționale achitate, cu dotările minime de confort (căldură, etc.) în termen de 5 zile de la pronunțarea instanței,  până la îndeplinirea obligației de reabilitare a drumului conform prevederilor legale (recepția drumului). De asemenea, a solicitat ca în  cazul în  care  Primăria sau  Consiliul  Local  Băiculești  nu ar  deține un asemenea autoturism,  instanța să obliga reclamanții  să  închirieze un autovehicul  corespunzător, în termen de 5 zile de la pronunțarea instanței, punându-l de îndată la dispoziția reclamantei.

 

Prima instanţă, Judecătoria Curtea de Argeş, i-a dat câştig de cauză. Dacă nu face recurs, primarul Dragnea trebuie să scoată din buzunar în fiecare zi câte 80 de euro, ca să plătească chiria maşinii de teren pe care o va folosi Simona Niculescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email