Primarul Diaconu nu ştie ce atribuţii are

La ultima conferinţă de presă de la Primărie, primarul Nicolae Diaconu s-a arătat „nemulţumit” de curăţenia din oraş şi de calitatea serviciilor publice subordonate. El a promis că va remedia situaţia şi că se va implica mai mult. „Sincer, în serviciile publice m-am implicat mai puţin. Am avut alte priorităţi”, spunea primarul Diaconu. El a sugerat că de aceste servicii s-au ocupat alţii, şi, prin urmare, nu sunt responsabilitatea sa.
Că la Curtea de Argeş curăţenia lasă de dorit e un eufemism. Cetăţenii se plâng de mizeria mare de pe străzi şi din pieţe, de gropile din asfalt, de calitatea proastă a apei şi de multe altele. Să iasă primarul acum şi să spună că nu s-a „implicat” în serviciile publice este mult prea mult, nemaivorbind că nu respectă legea.
Conform articolului 68 din Legea administraţiei publice locale, primarul „exercită controlul asupra activităţilor din târguri, pieţe, oboare, locuri şi parcuri de distracţii şi ia măsuri pentru buna funcţionare a acestora; conduce serviciile publice locale; asigură funcţionarea serviciilor de stare civilă şi de autoritate tutelară; supraveghează realizarea măsurilor de asistenţă şi ajutor social”. Aşadar, conform legii, primarul este cel care conduce totul, inclusive serviciile publice. Aceeaşi lege prevede şi măsurile pe care edilul poate să le ia, măsuri care pot merge până la demiterea din funcţie a celor care nu-şi fac treaba. Trebuie doar ca primarul să ştie ce atribuţii are.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email