Primarul Diaconu face echipă cu PDL

Vineri seara, la Primărie a avut loc o întâlnire cam ciudată. La masa de prezidiu s-au aşezat oameni pe care până acum argeşenii nu au avut ocazia să-i vadă împreună, ci doar să-i audă cum se ceartă de la distanţă. S-au aşezat alături Cătălin Teodorescu, Gabriel Bratu, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, ÎPS Calinic, primarul Diaconu, senatorul PDL Mircea Andrei, Ştefan Lăzăroiu, preşedintele PDL Curtea de Argeş, şi prefectul Gogu Davidescu. În sala mare a primăriei s-au aflat aproape toţi directorii de şcoli din Curtea de Argeş, plus câteva educatoare venite ca să fie sala plină. Şi cum tot nu s-a umplut, cineva, nu se ştie cine, a mai adus câţiva gură cască de la Terasa 1 Mai, din cei care pierd vremea pe acolo.
Perspective de dezvoltare
Argeşenii au fost invitaţi de primar la o întâlnire pe tema „perspective de dezvoltare a municipiului”, la o „dezbatere publică privind oportunităţile de dezvoltare a municipiului şi a zonei dumneavoastră”, invitaţia fiind semnată de primar. Nu a participat niciun consilier local, cu doar trei sau patru oameni de afaceri, plus pensionari, personaje de la Terasa 1 Mai şi directori de instituţii deconcentrate.
Primul care a vorbit, cam o oră, a fost primarul, care a citit numele străzilor care vor fi asfaltate şi pe cele pe care s-a modernizat reţeaua de apă şi de canalizare. A făcut temenele, figurate, în faţa oaspeţilor importanţi şi le-a spus celor de faţă că „s-a găsit o echipă” care va scoate municipiul din …în care e acum. „Am invitaţi care vor să sprijine oraşul şi care au venit lângă mine. Dacă nu fac asta, să le bateţi obrazul”, a încercat o glumă primarul. El a mai spus că „sunt om politic doar în campanie, în rest sunt primar şi nu mă dau în lături de la nimic ca să pun în practică proiectele”. Diaconu a vorbit despre proiectul legat de asfaltarea celor peste 40 de străzi, despre un altul, „mai mic”, prin care  la ştrandul, care „numai ştrand nu e acum!”, se va face un aquaparc, etc. După fiecare proiect menţionat primarul sublinia că „numai cu cei aici de faţă putem realiza aceste lucruri, împreună”.
Un discurs cât o pildă
ÎPS Calinic a fost mai scurt în discurs, a glumit şi a vorbit despre băieţi şi fete. L-a complimentat pe primar apoi pe senatorul pe care în urmă cu câteva luni îl acuza de multe rele, a prezis vremuri bune pentru municipiu, şi l-a lăudat pe Diaconu că a „tuns” Bulevardul astfel încât se văd turlele Bisericii Domneşti. Şi Calinic a povestit despre „echipă” şi despre faptul că „împreună se pot face multe lucruri”. Pe acelaşi calapod au fost şi celelalte discursuri. Senatorul Andrei a spus că autostrada Piteşti Sibiu va începe de la Piteşti, în curând, şi că Argeşul va ieşi din amorţeală cu municipiul nostru sau datorită lui. „Curtea de Argeş este punctul de unde se poate reporni economia Argeşului. Transformarea Curţii de Argeş este punctul principal al eforturilor noastre în următorii ani”, a declarat Mircea Andrei.
Ştefan Lăzăroiu a spus despre cei prezenţi la prezidiu că reprezintă „echipa care va schimba faţa municipiului Curtea de Argeş. Sper că voi fi omul care va strânge problemele dumneavoastră şi va merge cu ele la domnul senator”, a declarat acesta. Prefectul s-a plâns de numărul mic de oameni din sală. La final, primarul a pus două filme despre Curtea de Argeş şi necropola regală, apoi i-a invitat pe toţi la Casa Armatei, „la o gustare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email