Primarul Diaconu, duplicitar sau pedelist?!

Ieri a avut loc licitaţia pentru asfaltarea celor peste 40 de străzi printr-un proiect european în valoare de aproximativ 14 milioane de euro, iar detalii despre felul în care a decurs licitaţia aflaţi din paginile ziarului nostru de azi. La fel de important ca licitaţia mi se pare felul în care dl. primar Nicolae Diaconu a reuşit să deblocheze licitaţia, asta dacă este, într-adevăr, meritul domniei sale.

Pesediştii au acuzat pedeliştii că pun beţe în roate licitaţiei, pentru ca primarul actual să nu mai fie ales, nu pe listele PSD. PDL l-a acuzat pe dl. primar, în urmă cu câteva luni, ce-i drept, că nu poate să realizeze un caiet de sarcini corect astfel încât nicio firmă să nu mai poată contesta licitaţia pe baza fişei de date, şi că avea interese ascunse referitoare la posibilul câştigător. Ambele ipoteze păreau veridice la un moment dat. Iată că ieri marea licitaţie despre care a scris şi presa centrală a avut loc, deci ceva s-a întâmplat. Ori dl. primar şi-a schimbat colaboratorii şi i-a găsit pe cei mai buni şi mai fără pată, ori a renunţat domnia sa la interesele sale, dacă le-a avut, ori PDL şi-a retras firmele de la făcut contestaţii, dacă au existat aceste firme. Sau dl. primar a trecut la PDL. Nu cu acte în regulă, pentru că nu-i dă voie legea, sau dacă face asta trebuie să-şi dea demisia. Mai există o variantă – dl. primar a bătut palma cu PDL, a promis că va candida pentru acest partid, lucrările încep, dl. primar e pe val, iar la vară, sau când vor fi alegerile locale, renunţă la cuvântul dat şi candidează pentru USL. La cum merg lucrurile la Curtea de Argeş, cred că orice e posibil.

Dl. primar e o persoană extrem de ocupată, nu mai ţine nici conferinţe de presă şi nici nu mai răspunde la telefon, aşa că următoarea întrebare e oarecum retorică – susţine domnia sa demersul tinerilor din PSD, demers prin care liderii PDL sunt atacaţi grosolan într-un comunicat de presă ?! Vă reamintesc de faptul că organizaţia de tineret a PSD a remis presei un comunicat prin care acţiunea PDL de coordonare a unui sondaj de opinie referitor la reorganizarea administrativ – teritorială a regiunii Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea, regiune a cărei capitală ar urma să fie la Piteşti era dur atacată în termeni aproape calomnioşi, după cum aţi aflat din ziarul nostru de luni. În mod normal, reacţia ar fi trebuit să apară de la seniorii din PSD, nu de la tineri. Cum seniorii din PSD sunt conduşi, teoretic vorbind, de dl. primar Diaconu, acesta ar fi trebuit să atace PDL. Nu s-a întâmplat aşa, şi ar fi interesant să aflăm dacă dl. primar susţine comunicatul colegilor săi mai tineri.

Ce compromisuri a făcut dl. primar şi ce înţelegeri pentru ca licitaţia de ieri să aibă loc, va fi foarte interesant, dar şi teribil de greu de aflat. Dacă dl. Diaconu este pedelist, elegant ar fi să-şi dea demisia şi să lupte alăpturi de noii săi camarazi, dar asta ar însemna să nu mai fie primar. Viceprimarul s-ar ocupa de administraţia publică locală şi asta i-ar netezi, poate, drumul către un mandat de primar al USL, ori dl. primar nu are cum să-şi dorească asta. În cazul în care dl. Diaconu este pedelist doar până trece licitaţia şi încep lucrările, atunci va candida din nou din partea partidului care l-a trimis la Primărie în 2008, cu sau fără voia domniei sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email