„Am fost de multe ori în Capitală pentru a încerca să rezolv problema Apei. Mii de kilometri degeaba, pentru că guvernele noastre n-au înțeles cât de importantă este apa potabilă în secolul XXI, mai ales când trăim într-o comunitate europeană. Oricine poate înțelege dacă e ceva imposibil, dar nu este. Este frustrant să trăiești cu senzația că guvernele și structurile sale depun eforturi tocmai pentru a împiedica normalul.
De aceea, acum voi face din nou acest drum, dar nu cu mașina sau cu trenul, ci pe jos, într-un pelerinaj pentru ca autoritățile să ne permită să avem o viață normală”, declară primarul de la Copşa Mică, Daniel Tudor Mihalache. El a pornit pe jos spre Bucureşti lunea trecută, iar vineri a ajuns la Curtea de Argeş unde a ţinut o conferinţă de presă. Primarul vrea să aducă în atenţia opiniei publice problema apei la Copşa Mică, una extrem de gravă, din cauza căreia administraţia locală a ajuns în instanţă cu Ministerul Mediului şi nu numai.
Dotare – pantofi cu „rulaj” de 1500 de kilometri şi o bâtă veche de peste 100 de ani
„Nu e normal ca în 2017 să nu ai apă şi canal!”, a spus primarul la Curtea de Argeş, c are a mărturisit că nu aşteaptă „nicio minune” de la Bucureşti. „Nu este un protest, este un pelerinaj ceea ce fac”, a precizat acesta. Edilul a ajuns la Curtea de Argeş intrând de pe Valea Oltului pe la Perişani, Sălătrucu, Valea Danului, şi a povestit despre peripeţiile pe care le-a avut pe drum. „Pe Valea Oltului nu m-a claxonat nimeni, tirurile m-au ocolit. În Argeş, m-au claxonat toţi şoferii, iar la Valea Danului m-a fugărit un câine”, a afirmat Daniel Tudor Mihalache. Primarul a rămas de vineri până luni la Curtea de Argeş, iar luni a plecat spre Piteşti. „Estimez că o să fac opt ore până la Piteşti. Ajung luni seară, marţi am întâlnire cu autorităţile locale, dacă m-or primi, apoi plec pe şoseaua veche spre Bucureşti”, a declarat primarul de la Copşa Mică. Întâlnirea cu premierul o să aibă loc lunea viitoare.
Mihalache a mai spus că toţi primarii localităţilor din drumul său l-au primit şi ajutat, unul dintre ei rugându-l să dea prim ministrului o scrisoare. Primarul e dotat cu pantofi rezistenţi, cu care a făcut deja 1500 de kilometri şi care e sigur că îl vor ţine până la finalul pelerinajului său, şi cu o bâtă cumpărată de la un târg de antichităţi, veche de peste 100 de ani, inscripţionată cu simboluri masonice.