Primarul de la Băiculeşti a plătit 80.000 de lei unui cetăţean, în urma unui proces, dar singurul său venitul este salariul de 86.328 lei pe an

Primarul comunei Băiculeşti, Niculaie Dragnea, este, probabil, edilul cu cele mai multe procese intentate de cetăţenii localităţii pe care o administrează. Oamenii îl dau în judecată iar primarul plăteşte avocaţi cu bani din bugetul local, practic banii celor cu care se judecă, iar sătenii sunt păgubiţi astfel de două ori. Simona Niculescu este doar unul dintre cei care s-a luptat cu edilul în instanţă, dar mai sunt şi mulţi alţii.

Un proces interesant s-a finalizat la sfârşitul anului trecut cu o sentinţă definitivă şi irevocabilă care îl obliga pe Dragnea să plătească în solidar cu Primăria 160.000 de lei. Şi a plătit în ultimele zile ale anului trecut toată suma, 80.000 de lei în nume personal, 80.000 de lei pentru Primărie. Este interesant de unde a avut atâţia bani în condiţiile în care, conform ultimei declaraţii de avere, singurul venit al său este de 86.328 lei pentru un an, salariul de la Primărie. Nu are depozite bancare ori alte sume trecute în declaraţie drept venituri, doar salariul  pe un an al soţiei sale, de muncitor, 18.876 lei.

Primarul nu e de găsit

Familia Pandelică, cea care a câştigat procesul, nu a dorit să comenteze. Conform portal.just.ro, instanţa a admis „cererea formulată de reclamantul Pandelică Aurel împotriva pârâţilor Comuna Băiculeşti şi Primarul Comunei Băiculeşti, Dragnea Niculaie. Obligă pe pârâţi să-i plătească reclamantului, în solidar, suma de 100 lei pe zi, începând cu data de 25.06.2016 şi până la realizarea efectivă a lucrărilor indicate prin dispozitivul sentinţei civile nr. (…)  pronunţată de Judecătoria Curtea de Argeş în dosar nr. (…)”. Este vorba despre o hotărâre de consiliu local care a fost anulată, şi despre lucrări administrative pe care Primăria trebuia să le facă şi nu le-a făcut.

Nu este singurul caz de acest fel, scriam mai sus, când un cetăţean al comunei este în proces cu administraţia lcoală şi cu primarul. Săptămâna viitoare o să vă prezentăm cazul unul alt locuitor al comunei despre care familia spune că a murit căutându-şi dreptatea. S-a judecat cu Primăria Băiculeşti 15 ani, iar anul trecut a murit umblând între o instanţă şi alta.

Am încercat toată săptămâna trecută să luăm legătura cu primarul de la Băiculeşti ori cu contabilul, dar nu a fost posibil. Niculaie Dragnea nu răspunde la telefon iar la Primărie nu e de găsit, ori cel puţin pentru noi nu a fost de găsit niciodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email