Primăria şi-a tras purtător de cuvânt

Camelia Vărzaru, de la Relaţii Publice şi Registratură, este de săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al Primăriei Curtea de Argeş. În lipsa conferinţelor de presă, purtătorul de cuvânt este mai mult decât necesar la Primărie, dar e ciudat că presa nu mai poate lua informaţii direct de la şefii de compartimente ori departamente, pentru că oricum acolo este informaţia primară.

LEGEA nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public stipulează cât se poate de clar în Art. 16: “Pentru asigurarea accesului mijloacelor de informare în masă la informațiile de interes public autoritățile și instituțiile publice au obligația să desemneze un purtător de cuvânt, de regulă din cadrul compartimentelor de informare și relații publice”.

Purtătorul de cuvânt este persoană care exprimă punctele de vedere oficiale ale conducerii Primăriei și care reprezintă Primăria în față presei. 

 Datorită specificului activității sale, purtătorul de cuvânt reprezintă principală sursă de informare a jurnaliștilor. El trebuie să aibă abilități speciale de comunicare, trebuie să reziste presiunilor presei, oferind informațiile solicitate într-un mod clar și coerent.

Camelia Vărzaru se încadrează în acest profil, dar nu depind de ea informaţiile pe care le transmite. Cum în Primărie atmosfera este cam …ciudată, probabil că noua sarcină de serviciu va fi destul de grea pentru ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email