Primăria plăteşte 83.000 de lei consultanţă pentru trei proiecte

Primăria Curtea de Argeş a publicat săptămâna trecută pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) trei anunţuri de atribuire pentru trei cumpărări directe. O firmă din Bacău, SC 3P Consulting & Projects Srl, înfiinţată în 2014, a luat toate cele trei contracte a căror valoare totală este de 83.000 de lei.

Primul contract atribuit direct societăţii din Bacău este pentru „Consultanţă Achiziţii – Lucrări, aferente obiectivului Complex Nataţie”. Proprietarul firmei, Adrian Vatamaniuc, primeşte 100 de lei pentru fiecare oră de consultaţie, în total 250 de ore pentru acest contract. A doua achiziţie directă făcută de Primărie este pentru „Consultanţă Achizitii – Lucrări aferente obiectivului „Consolidare teren str. Rozelor”, tot 100 de lei ora, în total 180 de ore. Al treilea contract primit de SC 3P Consulting & Projects Srl are ca obiect „Consultanţă Achiziţii – Lucrări aferente obiectivului „Reabilitare drum – str. Valea Iaşului”, 400 de ore a 100 de lei ora.

Funcţionarii din Primărie, copleşiţi de lucrări

În luna septembrie a anului trecut, specialiştii Compartimentul Investiţii – Achiziţii din Primărie solicitau Consiliului Local  „achiziţia de servicii de asistenţă/suport pentru desfăşurarea procedurilor de atribuire” a două obiective de investiţii – reabilitare pod peste Valea Iaşului, valoare 545.560 lei, şi reabilitare pod peste Valea lui Gan, a cărei valoare este de 440.780 lei, sume fără TVA, valoarea consultanţei urmând să ajungă la 30.000 de lei, conform hotărârii Consiliului Local.

 „La nivelul municipiului anual sunt derulate un număr de cel puţin 10 – 15 proceduri de atribuire şi 30 – 35 de achiziţii directe, care, din cauza resurselor umane insuficiente, s-au derulat cu dificultate în contextul vechiului pachet legislativ, fiind înregistrate dese întârzieri şi omisiuni”, spuneau specialiştii în achiziţii publice din Primărie la şedinţa ordinară a Consiliului Local de la sfârşitul lui septembrie 2016. Aleşii i-au crezut pe cuvânt şi au decis să plătească trei sute de milioane pe consultanţă. Între tin, sumele au crescut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email