Primăria nu a făcut, în doi ani, cadastrul pentru terenul pe care îl are în curtea Bisericii Domneşti

Ansamblul Bisericii Sf. Nicolae Domnesc a fost obiectul unui proces între Eparhia Argeşului şi Muscelului şi Muzeul Municipal, proces care a început în 2008 şi s-a încheiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie zece ani mai târziu. Sentinţa dată de această instanţă prevede că Biserica şi o parte mică a parcului sunt ale Arhiepiscopiei iar restul este al Primăriei. Arhiepiscopia a luat în primire Biserica şi ce i-a mai dat instanţa, şi a făcut toate actele. Primăria însă nu a finalizat cadastrul suprafeţei care i-a revenit nici până acum. După ce cadastrul va fi gata, Muzeul Municipal va primi în administrare suprafaţa de teren şi ce e pe ea, inclusiv toaleta publică. Aceasta este unul dintre punctele ruşinoase din municipiu, pentru că nu este legată la canalizare şi reprezintă de fapt o adevărată infecţie. Şi totuşi, e folosită de taximetrişti, de şoferii de pe microbuzele care staţionează în faţa Bisericii Domneşti şi de turiştii care vizitează mai ales vara monumentul.

Cetăţenii au sesizat de nenumărate ori infecţia din parcul Bisericii Domneşti, dar responsabilitatea este pasată între instituţii. Primăria arată cu degetul către Muzeu iar reprezentanţii acestuia spun că nu pot face nimic până când nu primesc oficial şi legal în administrare imobilul.

Între toate acestea un fapt e cert – în doi ani administraţia locală nu a reuşit să facă un cadastru pentru o suprafaţă nici măcar prea mare. Sunt şanse mari ca şi vara viitoare turiştii să fie primiţi la Biserica Domnească, ctitoria lui Basarab I  terminată în anul 1352, în cadrul reședinței voievodale din secolul al XIII-lea, cu aceeaşi infecţie de toaletă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email