Primăria închiriază locurile de parcare

Administratorii asociaţiilor de proprietari numără maşinile locatarilor

 

Administratorii asociaţiilor de proprietari din Curtea de Argeş au primit de la Primărie o nouă sarcină, aceea de a număra maşinile locuitorilor blocurilor. Deocamdată se încearcă realizarea unei statistici cu autoturismele din Curtea de Argeş care aparţin locuitorilor blocurilor, iar aceasta va fi făcută de administratori. Pasul următor ar fi aflarea numărului de locuri de parcare din municipiu, dar nu se ştie cine le va număra pe acestea, cei de la Serviciul Public de Gospodărie Comunală sau funcţionarii Primăriei. După ce ambele situaţii vor fi gata, primarul Panţurescu va decide cum se procedează cu închirierea sau concesionarea lor.

În cazul în care maşinile sunt la fel de multe, sau puţin mai multe decât locurile de parcare, s-ar putea trece la închirierea lor. Dacă locuitorii blocurilor au mult mai multe maşini decât locuri de parcare, ar putea apărea probleme mari. O posibilitate ar putea fi scoaterea lor la licitaţie, dar asta nu este de dorit din cauza scandalurilor care ar apărea, spun angajaţii Primăriei.

O iniţiativă veche, nepusă în practică

Municipalitatea a mai încercat să mai reglementeze situaţia locurilor de parcare în anii trecuţi, când primar era Nicolae Diaconu. Cetăţenii au solicitat la Primărie concesionarea locurilor de parcare astfel încât scandalurile apărute între vecini din cauza acestora să se stingă pe cale naturală. Sensibili la doleanţele proprietarilor de autoturisme, mai ales că 80% din garajele de pe domeniul public au fost construite ilegal, reprezentanţii administraţiei publice locale au făcut un plan de bătaie care părea bun.

Astfel, conform declaraţiilor făcute de edili în 2012, fiecare argeşean urma să primească o etichetă pe care să o lipească pe parbrizul maşinii, iar locul său de parcare trebuia marcat cu vopsea. Cei care parcau în faţa blocului în care locuiesc urmau să plătească 60 de lei pe an, ne declara primarul Nicolae Diaconu.

Chiar la începutul lui 2012 administratorii asociaţiilor de locatari anunţau că se primesc cereri pentru concesionarea sau închirierea locurilor de parcare, iar uşile sediilor asociaţiilor erau luate cu asalt de cei care voiau un loc de parcare pe care să-l plătească, dar despre care să ştie că îl pot folosi oricând. O adevărată isterie s-a creat în oraş, oamenii stând la coadă în faţa uşii asociaţiei să depună copiile după buletine, după cărţile de identitate ale autoturismelor şi cererile pentru un loc de parcare. Pentru o maşină se luau în calcul 2,5 metri pe 4 metri, astfel încât la o scară de bloc să încapă, în parcare, cam şapte maşini. Primele şapte cereri ale celor care locuiau în blocul respectiv primeau locurile de parcare, iar pentru ceilalţi, care rămâneau fără, se căutau soluţii la blocurile vecine la care mai rămâneau locuri de parcare neocupate. Planul părea, aşadar, bun.

„Vrem să vedem de câte locuri de parcare mai e nevoie”

„Intenţionăm să realizăm locuri de parcare rezidenţiale, în jurul fiecărui bloc, însă acest proiect este în stadiu incipient. Acum încercăm să identificăm câte locuri de parcare există în fiecare zonă, de câte locuri ar mai fi nevoie şi evident dacă există spaţii în jurul blocurilor unde ar putea fi amenajate alte locuri de parcare. În acest sens am avut discuţii cu fiecare asociaţie de locatari în parte, pentru că sunt foarte multe lucruri de pus la punct. În acest moment nu avem nimic concret, doar încercăm să punem la punct detaliile pentru a rezolva problema locurilor de parcare din municipiu”, explicau cei de la Biroul Administrarea Domeniului Public şi Privat, din cadrul Primăriei, în 2012.

 „Fiecare rezident trebuie să aibă un loc de parcare pe care să-l plătească. Unde nu sunt suficiente locuri de parcare trebuie să facem unele noi. După ce totul va fi stabilit, vom percepe taxă de parcare, cinci lei pe lună, 60 de lei pe an. Primăria va marca asfaltul, va pune o etichetă, iar maşina va avea talon de parcare”, spunea primarul. În opinia sa, Poliţia municipală trebuia să urmărească respectarea locurilor de parcare de către şoferi, dar aici apăreau probleme. Surse din cadrul Poliţiei declarau că nu au suficienţi oameni pentru asta, şi că de acest lucru ar trebui să se ocupe, ca peste tot, Poliţia locală, care la Curtea de Argeş nu exista şi nu există nici acum. Noua tentativă de a rezolva problema parcărilor dintre blocuri este privită cu neîncredere, dar cu speranţă, de cetăţeni. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email