Agenția Națională pentru Achiziții Publice – „Primăria impune cerințe care conduc la dezvăluirea valorii ofertate”

Licitaţia pentru construirea autobazei pentru autobuzele electrice, supravegheată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice

La Primăria Curtea de Argeş o comisie analizează documentele de calificare şi ofertele tehnice depuse de ofertanţi la licitaţia pentru „Servicii de elaborare proiect tehnic, detalii de execuţie şi asistenţă tehnică din partea proiectantului şi lucrări construcţii în cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeş”. Contractul are o valoare de 17368000.35 lei. La licitaţia care a avut loc în iulie au depus oferte Asocierea  VALAH CONSTRUCT GRUP (Leader), MODVEST CONSTRUCT 2000 S.R.L., STAR TRADING IMPEX S.R.L.,  SILVORA TERA SRL, REPARAŢII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZĂRI ARGEŞ, SELCA S.A., DELTA THERM INSTAL 2000, Development Future Solution srl, STAR TRADING IMPEX S.R.L., ELECTRO METAL CONSTRUCT EMCO, TOTAL ELECTROCONSTRUCT VG. A doua ofertă a fost a asocierii KRANZ EUROCENTER S.R.L. (Leader),TEHNO CONSULTING SOLUTION,, iar a treia a asocierii SC CENTER AKCES COMSERV SRL (Leader), DREI KONSTRUKT, KORONA N.G.S., ELECTROPRECIZIA A.G.

Ce zice ANAP

Pentru că au fost găsite mai multe nereguli în documentaţii, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) supraveghează licitaţia, şi a emis un „aviz conform condiţionat” pentru licitaţie. În acest aviz scrie că „Exista neclarități cu privire la valoarea estimată a contractului, în sensul dacă aceasta conţine sau nu alte sume necesare de implementare (ex: sume provizionate, rezerve de implementare, cheltuieli incidentale)”, „Nu este clară modalitatea de angajare privind perioada de garanție acordată lucrărilor de către operatorii economici la momentul ofertării (modul de asumare a garanției acordată suplimentar conform factor de evaluare); La nivelul strategiei de contractare nu se găsește nicio justificare cu privire la limita maximă impusă de 120 luni”, „Autoritatea contractantă impune cerințe care conduc la dezvăluirea valorii ofertate, având ca efect vicierea rezultatului procedurii”, „(…) Caietul de sarcini cuprinde cerințe cu privire la personal care nu respectă prevederile legale aplicabile”, etc,. ANAP a dispus mai multe măsuri şi supraveghează activitatea comisiei de licitaţie.

Care este miza

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeș şi reducerea emisiilor GES prin îmbunatățirea condițiilor de deplasare, creșterea mobilitătii cetăţenilor prin modernizarea sistemului de transport public local, respectiv prin creșterea siguranței și confortului participanților la trafic.

Obiectivele specifice ale proiectului  sunt  realizare garaj/autobază, inclusiv infrastructura tehnică aferentă în cartierul  Progresu; modernizarea transportului în comun prin achiziționarea a 14 autobuze electrice; construirea/amenajarea/modernizarea stațiilor de transport public; construirea stațiilor de alimentare a autobuzelor electrice; modernizarea transportului în comun prin implementarea unui sistem de management informatizat; crearea/extinderea/modernizarea sistemelor de bilete de călători; reabilitare stradă Lt. Pavelescu – cele două tronsoane care asigura accesul spre garaj/autobază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email