Primăria dă 800 de milioane pentru un studiu de fezabilitate

Ieri, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a apărut notificarea de atribuire a contractului „Întocmire studiu de fezabilitate privind realizarea staţiei de epurare cu treaptă mecanică, biologică şi terţiară şi a instalaţiei de primire vidanjă – în municipiul Curtea de Argeş”. Contractul a fost atribuit de către Primăre direct SC Acolada Construct SRL pentru suma de 80.000 de lei vechi.
Abonaţi la toate studiile de fezabilitate
Despre SC Acolada Construct SRL din Bucureşti presa scrie o mulţime de lucruri. Potrivit curentul.ro, Cristian Poteraş, fostul primar al Sectorului 6 din Bucureşti,  „în calitate de primar, a semnat mai multe contracte de prestări servicii încheiate între Primăria Sectorului și firma fratelui său, George Poteraș. Este vorba despre 18 contracte în valoare de câteva sute de mii de euro (1,6 milioane lei), majoritatea fiind încheiate în anul 2006, la o lună de zile după ce fratele său a fost introdus în firma. Toate contractele vizează ”studii de fezabilitate, proiecte tehnice și detalii de execuție pentru reabilitare sistem rutier” în sectorul 6. Firma prin care fratele primarului Poteraș, George, a primit aceste contracte se numește Acolada Construct SRL și a fost înființată în 22 martie 2005, la mai puțin de un an de la alegerea lui Poteraș în fruntea Primăriei”.
Între timp, Cristian Poteraş a pierdut alegerile la Sectorul 6, dar este cercetat în mai multe dosare penale cu prejudicii de zeci de milioane de euro, precizează sursa citată.
Cea mai bună ofertă din toate
Încredinţările directe se fac…direct. Adică, Primăria Curtea de Argeş a cerut trei oferte pentru aceste lucrări, şi a ales-o pe cea mai bună. Cum s-a ajuns la concluzia că SC Acolada Construct SRL este cea mai potrivită pentru această lucrare, dat fiind „istoricul” acesteia precum şi legăturile de-a dreptul ciudate pe care presa le semnalează, sunt întrebări la care municipalitatea trebuie să răspundă.
Am întrebat la Primărie ieri despre această încredinţare. Cum primarul Nicolae Diaconu nu era, am vorbit cu Constantin Porceanu, şeful de la Investiţii. Mai întâi ne-a spus să nu îl întrebăm pe el, căci nu e purtător de cuvânt al Primăriei. Perfect de acord cu asta, dar dacă primarul nu e, şi nici nu şi-a desemnat un purtător de cuvânt, atunci cineva trebuie să le spună cetăţenilor despre felul în care le sunt cheltuiţi banii. Constantin Porceanu ne-a spus că au fost cerute mai multe oferte pentru contractul menţionat, şi că oferta SC Acolada Construct SRL a fost cea mai mică. „Înainte de a cere oferte ne uităm şi noi pe Internet, să vedem cine a făcut mai multe lucrări de acest gen”, a mai spus Porceanu despre modul în care s-a ajuns la a cere ofertă acestei societăţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email