Primăria Curtea de Argeş îşi angajează avocat ca să recupereze 5 milioane de lei

Pentru că unul dintre proiectele cu fonduri europene în curs de implementare la Curtea de Argeş nu va fi terminat la termen, municipalitatea angajează un avocat şi dă firma care face lucrările în judecată. Deşi Primăria are un compartiment juridic, e perfect legal ca instituţia să fie apărată de un avocat, spun juriştii. Miza e mare, pentru că municipalitatea trebuie să recupereze o importantă sumă de bani.

Consiliul Local Curtea de Argeş a aprobat contractarea unor servicii de asistenţă şi reprezentare juridică a municipiului în cazul unui contract de lucrări, nivelul onorariului plătit casei de avocatură urmând să fie stabilit ulterior.

„Constructorul este în întârziere faţă de lucrări şi avem toate circumstanţele să întreprindem toate demersurile ca să cerem daune interese vizavi de prejudiciile aduse instituţiei întrucât neîndeplinirea obiectivelor din acest proiect duce la retragerea sumelor avansate până acum ca finanţare, undeva la 5 milioane de lei”, a declarat primarul Nicolae Diaconu.

Municipalitatea trebuie să facă tot ce trebuie pentru a recupera banii pe care i-a dat constructorului. „Există lege şi putem angaja o casă de avocatură puternică, pentru că trebuie să ne luptăm de la egal la egal”, a mai spus primarul.

 

Cele 5 milioane de lei vor trebui date înapoi dacă Primăria nu câştigă procesul pe care îl va intenta firmei. Ca să câştige procesul şi banii, municipalitatea va angaja o casă de avocatură de succes care să o reprezinte în instanţă. Proiectul care nu a fost terminat la timp vizează înfiinţarea unui parc fotovoltaic la Curtea de Argeş, iar contractul de lucrări a fost câştigat de SC Eol FAcility SRL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email