Primăria Curtea de Argeş execută o firmă care nu a respectat un contract

Ca să nu dea  înapoi 5 milioane de lei, Primăria Curtea de Argeş a dat în judecată o firmă care nu a respectat un contract finanţat din fonduri europene. Administraţia locală cere executarea conturilor firmei, ale administratorilor şi ale asociaţilor, precum şi daune morale.

Unul dintre proiectele implementate anul trecut la Curtea de Argeş a eşuat. Firma care a câştigat contractul de lucrări pentru amenajarea unui parc fotovoltaic în municipiu nu l-a respectat, iar cei 5 milioane de lei finanţare europeană trebuie daţi înapoi. Ca să nu plătească din bugetul local, şi să recupereze banii de la firmă, municipalitatea a achitat 30.000 de euro unei case de avocatură care o va reprezenta în procesul intentat societăţii.

„Suntem în stadiul de a înainta acţiunea în instanţă, şi care adunăm actele pentru proces. Vor fi vreo 14 bibliorafturi cu documente, volumul de muncă a destul de mare”, spune primarul Nicolae Diaconu despre procesul pe care Primăria l-a intentat SC Eol Facility, firma care nu a făcut parcul fotovoltaic pentru care au obţinut contractul de lucrări.

În aceste zile la Primărie se caută toate actele legate de proiect în vederea stabilirii sumei care va fi cerută firmei. Zeci de mii de pagini de documente vor fi folosite la proces. „Am stabilit sumele pe care să le solicităm şi lucrăm la actele pentru aceste sume”, afirmă edilul.

Procesul intentat de Primărie va avea trei faze. „Una este de recuperare a daunelor, apoi este plângerea penală şi apoi blocarea conturilor firmei, ale administratorilor şi ale asociaţilor, precum şi a finanţatorului”, a mai spus primarul Curţii de Argeş

 

Primăria speră ca în urma procesului să recupereze banii pe care i-a dat firmei şi pe care va trebui să îi înapoieze Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email