Primăria Curtea de Argeş are 74 de angajaţi. Cea a Berlinului, 207.

Organigrama şi statul de funcţii ale Primăriei Curtea de Argeş şi serviciilor fără personalitate juridică, pentru acest an, au fost aprobate zilele trecute de Consiliul Local. Datele sunt aceleaşi din 2016, cu o singură modificare – s-a transformat funcţia publică vacantă de inspector debutant investiţii în funcţia inspector superior investiţii. În total, la Primărie sunt 74 de posturi, din care două funcţii de demnitate publică (primarul şi viceprimarul), 58 de funcţii publice şi 14 funcţii contractuale. În serviciile fără personalitate juridică sunt – o funcţie în aparatul permanent, 17 posturi la Serviciul de Asistenţă Medicală şi un post la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Spre comparaţie, la Primăria Berlinului lucrează 207 persoane (135 bărbați  și 72 femei). Dintre aceștia, 69 sunt funcționari, iar 138 simpli angajați, potrivit romanialibera.ro. Capitala Germaniei are 3,4 milioane de locuitori, faţă de 33.416 de locuitori câţi avea Curtea de Argeş la 1 ianuarie 2016. Evident că nu se poate face nicio comparaţie, din niciun punct de vedere, între Curtea de Argeş şi Berlin, în afara numărului de funcţionari care lucrează în Primărie, dar nici din punct de vedere al preocupărilor celor două administraţii locale pentru debirocratizare.  Potrivit romanialibera.ro, încă din anul 2000 în Berlin au apărut 60 de centre de servicii unde cetățenii se pot adresa și pot găsi soluții imediate pentru nevoile lor. Din anul 2006, a fost introdus numărul unic 115, unde toți cetățenii sesizează problemele birocratice. Un număr de 200 de agenți sunt la dispoziția cetățenilor de luni până vineri. În anul 2009, a fost deschis un parteneriat cu toți oamenii de afaceri și proprietarii de companii. Pentru toate problemele legate de mediul de afaceri există un singur punct de contact, dar și o platformă online unică. 

La Curtea de Argeş nu există nimic din toate acestea, doar funcţionari mulţi la Primărie. Dacă s-ar respecta proporţiile şi regula de trei simplă, la Primăria Curtea de Argeş ar trebui să lucreze doi funcţionari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email