Primăria cumpără cu 3,8 milioane de euro 14 autobuze electrice


Contractul pentru „Furnizare autobuze electrice (14 bucăți)” în cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș” a fost scos din nou la licitaţie. Potrivit sistemului electronic de achizţiii publice, valoarea totală aferentă celor 14 mijloace de transport este de 16.018.931,04 lei (fără TVA), 19.062.527cu TVA, adică 3,8 milioane de euro, 271.321 de euro bucata. Licitaţia are loc pe 29 martie, conform SICAP.

Astfel, obiectul caietului de sarcini îl reprezintă „încheierea unui contract de furnizare pentru    14 autobuze noi, nearticulate, cu acționare complet electrică destinate transportului public de călători în Municipiul Curtea de Argeș”.

Autobuzele care vor fi livrate în cadrul contractului vor fi dotate cu  echipamente și  sisteme  informatice pentru  asigurarea functionalităţilor de comunicare cu componentele  sistemului  de  management  al  transportului  și  e-ticketing,

Un autobuz trebuie să coste 1.144.209,36 lei. “Toate autobuzele care vor fi ofertate de către un ofertant trebuie să fie de același model, fabricat de același producător (sub aceeași marcă”, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei. De asemenea, “toate autobuzele ofertate/livrate vor fi noi, la prima !or utilizare! Nu se acceptă autobuze de tip „second hand” sau tip „refurbished”.

Ce capacitate vor avea mijloacele de transport

Capacitate unul mijloc de transport este de minim 21 pasageri (total), din care minim 9 locuri pe scaune (fără șofer). Garanţia bateriilor trebuie să fie de  minim 4 ani, iar autonomia autovehiculului de minim 200 km.

Autobuzele vor avea rampă pentru persoanele cu mobilitate redusă (manuală sau automată), acoperită cu material antiderapant, minim un spațiu destinat căruciorului rulant (destinat persoanelor cu dizabilităţi), cu elemente de fixare/ancorare (prindere), funcție de control sistem infotainment din autobuz pentru informarea călătorilor (cu funcție de difuzare a anunțurilor de traseu de tip „urmează stația”) şi vor avea  funcție de programare a traseului de urmat (traseu, grafic orar, sens).

 

One thought on “Primăria cumpără cu 3,8 milioane de euro 14 autobuze electrice

  1. Sa aiba rudarii cu ce se plimba fara bilet de la oesti pana in oras si inapoi. Ca argesenii nostri au masini de masini . Nu se uita la autobuzele voastre ca le e rusine. Poate vreo 2-3 batrani sa mearga la piata dimineata si cativa la fabrica, ca in rest, sunt bani aruncati de pomana. Bani care puteau fi alocati pentru tineri. Tinerii care ne pleaca anual din oras in metropole si nu se mai intorc. Ceva sa ii lege aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email