Primăria cumpără containere pentru cei care au rămas fără case în incendiul din Colonie

Nouă persoane au rămas fără case în urma incendiului care a avut loc în zona numită Colonia ungurilor din Curtea de Argeş. Oamenii au scăpat cu viaţă, dar mai aveau doar hainele de pe ei, iar administraţia locală a găsit o soluţie provizorie – cazarea lor în căminul de pe strada 1 Decembrie, acolo unde are sediul Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS). De altfel, SPAS este cel care îi monitorizează şi are grijă de ei.

(…)s-a întocmit Regulamentul de ordine interioara (…) şi persoanele afectate de incendiu au fost instruite de către Cadrul tehnic PSI Nicolae Pioarca, în scopul prevenirii situațiilor de urgenţă.
(…) Serviciul Public de Asistenţă Socială a predat persoanelor sinistrate alimente şi obiecte necesare pentru pregătirea hranei”, se arată în Raportul de monitorizare cu privire la familiile afectate de incendiul produs în data de 03.01.2018 în colonia situata în strada Vlad Ţepeş, raport publicat pe site-ul Serviciului de Asistenţă.

Administraţia locală vrea să-i ajute pe sinistraţi, şi a prevăzut în bugetul local aproape un miliard de lei vechi pentru a cumpăra containere în care aceştia să locuiască.

Vă reamintim că pe 3 ianuarie, eara, în Colonie a a vut loc un incendiu devastator, în urma căruia nouă persoane au rămas pe drumuri, căsuţele în care locuiau fiind complet distruse de focul care a ars ore întregi.  Trei autospeciale cu apă și spumă precum și zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările timp de aproxiativ 3 ore. Din păcate, agoniseala oamenilor s-a făcut scrum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email