Primăria, amendată de trei ori pentru licitaţiile de lucrări

De fapt, municipiul Curtea de Argeş a primit trei amenzi de la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), şi nu doar odată, cum fals au susţinut edilii. Ziarul nostru v-a informat în exclusivitate despre felul în care se fac achiziţiile publice la Primăria Curtea de Argeş, iar faptul acesta i-a înfuriat pe unii angajaţi din instituţie care au ca sarcină de serviciu aceste achiziţii şi alte asemenea lucruri. Despre reacţia lor cel puţin ciudată o să aflaţi dintr-un număr viitor al ziarului nostru.
Contravenţii peste contravenţii…
Anul trecut, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a aplicat municipalităţii o sancţiune de 1,8 miliarde, contestată în instanţă
Licitaţiile anunţate de Primăria Curtea de Argeş şi mult contestate, achiziţiile publice care se derulează pe parcursul unor luni şi ani din cauza contestaţiilor făcute de participanţi au constituit obiectul unei sesizări la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), iar instituţia aceasta a aplicat o amendă de 1,6 miliarde de lei vechi. „Am avut un control de la ANRMAP ca urmare a unei sesizări făcute pentru anumite achiziţii. Am plătit 800 de milioane, jumătate din amendă, ca să nu ne perceapă penalităţi, şi suntem în instanţă”, ne declara primarul Nicolae Diaconu pe vremea când încă mai vorbea cu presa. Între timp au mai apărut şi altele.
„Sunt trei procese verbale făcute de ANRMAP, fiecare dintre ele conţinând mai multe contravenţii. Noi am făcut plângere la judecătoria Sectorului 1, apoi am ajuns la Tribunal”, ne-a spus secretarul municipiului, Radu Chirca, cel care s-a ocupat de acte. „Primul proces verbal a fost anulat în proporţie de două treimi, al doilea a fost anulat complet iar al treilea este pe rol în instanţă”, ne-a spus Chirca. Motivele pentru care au fost făcute aceste procese verbale se referă la condiţiile impuse de Primărie la licitaţii, condiţii apreciate de ANRMAP ca fiind „restrictive”, potrivit juristului Radu Chirca.
…şi o abatere
În afara acestor procese verbale de contravenţie, Ministerul Dezvoltării a constatat că municipiul Curtea de Argeş a înregistrat o „abatere” de la prevederile Ordonanţei care reglementează achiziţiile publice, şi a declarat neeligibilă o cheltuială făcută cu promovarea şi publicitatea proiectului „Creşterea siguranţei şi securităţii cetăţenilor din municipiul Curtea de Argeş, prin implementarea unui sistem de supraveghere video”. Astfel, 4,109,04 lei au fost declaraţi cheltuieli neeligibile prin nota de corecţie financiară aplicată ca urmare a verificării de către Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar suma a fost dată din bugetul local. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email