Primăria Albești plătește 2000 de euro pe lună pentru curățenia instituției

O firmă din Curtea de Argeș se ocupă de curățenia Primăriei Albeștii de Argeș. Trebuie să fie tare curat în instituție și probabil că totul strălucește având în vedere că afacerea costă aproape 2000 de euro pe lună.

Comuna Albeștii de Argeș (Primaria comunei Albeștii de Argeș) a plătit, potrivit sistemului electronic de achiziții publice, ”Servicii de curățenie instituții publice luna iulie” 8403.36 RON plus TVA, adică 10.000 de lei sau 1000 de euro pentru asta. Și pentru august a fost nevoie de curățenie de 1000 de euro la Primăria Albești, pentru că, potrivit aceluiași sistem de achiziții publice, instituția a plătit ”Servicii de curățenie instituții publice luna august 2022”, tot  8403.36 RON plus TVA, adică 10.000 de lei, 1000 de euro. Interesant este că instituția are, potrivit organigramei publicate pe site, șase angajați la compartimentul administrativ.

Primarul Gabriel Popa ne-a spus că va mai plăti și lunile septembrie, octombrie și noiembrie, și că  SC COLEN OGRIS SRL a curățat Primăria, pe la căminul cultural și la centrul pentru copii.

Probabil că pentru o comună cum e Albeștii de Argeș 10.000 de lei pe lună pentru curățenie e cam mult, iar locuitorii comunei ar avea mai multe de spus despre felul în care se cheltuiesc banii publici. Mai ales că, după cum ați aflat din ziarul nostru, administrația locală nu e la prima achiziție ciudată. Primăria Albeștii de Argeș a făcut o achiziție directă pe sistemul electronic de achiziții publice ”uniforme brodate pentru SVSU”, adică Serviciul Voluntar pentru Servicii de Urgență. Conform primului anunț de pe SICAP, uniformele conțin din ” Tul, dantelă, panglicărie, pasmanterie și broderie”. Toată afacerea costă 3.774,00 RON (771,21 EUR). În aceeași zi Primăria a publicat încă un anunț și a mai cumpărat uniforme tot din ”Tul, dantelă, panglicărie, pasmanterie și broderie” pentru  același SVSU în valoare de 1.170,00 RON (239,09 EUR). Administratorul firmei care a luat banii ne-a transmis că angajații săi doar au brodat uniformele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email