Primăria Albeşti cumpără 10 tone de motorină pentru 4 utilaje şi un microbuz

Cantitatea este până la sfârşitul anului, dar primarul zice că  nu o să o consume pe toată

Primăria Albeştii de Argeş a cumpărat săptămâna trecută pe sistemul electronic de achiziţii publice, SICAP, motorină pentru cele patru utilaje pe care instituţia le are plus un microbuz şcolar, microbuz care în vacanţă nu ar trebui să consume pentru că, evident, elevii sunt în vacanţă.

Pentru cei 10.000 de litri de motorină Primăria plătit 4,75 lei, fără TVA, adică 5,65 lei litrul. Cum contractul s-a semnat pe 18 iulie, cele 10 tone vor fi folosite în cinci luni şi câteva zile, adică aproximativ două tone de motorină pe lună! Cantitatea este impresionantă, iar utilajele administraţiei locale probabil că ar trebui să lucreze nonstop ca să utilizeze atâta combustibil.

 Primarul Gabriel Popa spune însă că motorina nu va fi consumată, probabil, până în decembrie, şi că speră să mai rămână ceva. „Noi consumăm puţin peste o tonă de motorină pe lună, deci ne va mai rămâne”, ne-a spus edilul. El argumentează cantitatea uriaşă achiziţionată acum prin faptul că a găsit o ofertă bună. „Am schimbat contractul, că am găsit motorină mai ieftină şi, ca să nu mai facem act adiţional dacă ne mai trebuie, am luat mai multă”, ne-a declarat primarul Popa de la Albeşti.

Spre comparaţie, Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) de la Curtea de Argeş, Serviciu pe care mulţi l-au acuzat de multe, numai de economii nu, cumpără motorină euro5, 80.000 de litri până pe 31 decembrie, împărţită astfel – 45000 de litri la staţia de asfalt şi 35000 litri la sediul instituţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email