Primăria, acuzată că a încheiat “contracte oneroase” pentru sterilizarea câinilor

După cum aţi aflat din Interes Argeşean, Federaţia Naţionala pentru Protecţia Animalelor – FNPA a înaintat o plângere penală împotriva doctorului Nicolae Radu, „în vederea stopării abuzurilor față de animale”, medicul fiind acuzat de „grav malpraxis medical”. De asemenea, FNA a depus și o plângere la Colegiul Medicilor Veterinari solicitând „suspendarea dreptului acestuia de a practică medicină veterinară până la momentul ridicării dreptului de a profesa”. Totodată FNPA a solicitat că până la soluționarea cazului, să fie suspendată activitatea SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeș SRL, care are contract de sterilizare cu dr. Radu.
Într-un comunicat remis ieri redacţiei din partea preşedintelui FNPA, Carmen Arsene, se precizează că  „de-a lungul a câteva luni de zile am semnalat atât Primăriei cât și societății căreia i s-a contractat activitatea de gestionare a câinilor, SC Salubritate Publică Urbană, în principal faptul că sunt recolectati câinii sterilizați de cetățeni pe bani proprii și sunt retăiaţi și recrotaliaţi doar pentru a trece prin evidențele acestora și a încasa venituri ilegal. De asemenea am reclamat moartea câinilor provocată prin așa-zisa sterilizare”.  Carmen Arsene crede că  „prin ignorarea adreselor, sesizărilor trimise de către FNPA dar și de către cetățeni prin care reclamam atât gestionarea defectuoasă a câinilor cât și sterilizările defectuoase care au condus la moartea majorității femelelor, prin refuzul Primăriei Curtea de Argeș de a accepta servicii de sterilizare gratuită, precum a oferit FNPA, devine evident că Primăria dorește cheltuirea bugetului local prin SC Salubritate Publică Urbană”.
Un referendum pentru câini?!
„Faptul că Primăria face orice demersuri pentru continuarea derulării unei gestionări defectuoasă, ilegale, ineficiențe, pe sume mari, provenite din taxele plătite de cetățenii din Curtea de Argeș, devine și mai evident prin adresele emise de aceasta către toate asociațiile de proprietari. Prin aceste adrese Primăria informează cetățenii, în mod intenționat eronat, că FNPA ar fi solicitat suspendarea activităților legate de câinii fără stăpân. În acest context, Primăria Curtea de Argeș solicită practic realizarea unui referendum prin care cetățenii să se exprime în scris, într.-un tabel, dacă sunt de acord sau nu cu suspendarea activității de ecarisaj pe teritoriul Curtea de Argeş”, precizează comunicatul citat.
Carmen Arsene subliniază că „FNPA NU a solicitat suspendarea activității de gestionare a câinilor ci doar suspendarea activității SC Salubritate Publică Urbană de gestionare a câinilor până la soluționarea cazului!  Este bineînţeles obligatoriu, prin lege, să existe activitate de gestionare a câinilor, însă nu este obligatoriu să se realizeze doar printr-o anume societate ori printr-un anumit veterinar, așa precum își manifestă interesul Primăria”. Reprezentantul FNPA e de părere că „prin această informare falsă se dorește în fapt manipularea cetățeanului pentru că întrebarea – sunteţi de acord cu suspendarea activității de ecarisaj pe raza localității? – nu are nicio legătură cu plângerile penale făcute de FNPA”. 
Preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor afirmă că „prin aceste demersuri, Primăria, Salubritate Publică Urbană și veterinarul Radu Niculae nu fac decât să demonstreze și mai mult interesul pentru niște contracte oneroase pe care nu vor să le piardă și să demonstreze dezinteresul pentru rezolvarea reală, în mod legal, civilizat și etic a situației câinilor fără stăpân”. 
Directorul SC SAlubritate Publică Urbană SRL, Cătălin Nastea, a refuzat să coementeze acuzaţiile preşedintelui FNPA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email