Primăria a scos la licitaţie un contract de 3,3 milioane de euro

Vineri, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Primăria Curtea de Argeş a scos la licitaţie un contract cu o valoare estimată de 14,863,370.88 de lei, aproximativ 3,3 milioane de euro. Denumirea contractului este „Lucrări de executare a centralei de producere a energiei electrice din surse regenerabile”, iar obiectul acestuia – „Lucrări de executare a unui parc fotovoltaic pentru producerea energiei electrice din resusrse regenerabile prin utilizarea panourilor fotovoltaice cu concentrare”. Lucrările care trebuie realizate presupun instalarea unui număr de 19 module fotovoltaice cu concentrare precum şi construcţiile, instalaţiile şi dotările aferente tehnologiei, conform caietului de sarcini. Potrivit invitaţiei de participare la licitaţie, valoarea estimată a contractului de achiziţie publică este formată din valoarea aferentă lucrărilor prevăzute prin caietul de sarcini în sumă cumulată de 14.819.806,12 lei, fără TVA, şi valoarea cheltuielilor diverse şi neprevăzute în sumă de 0,3%, respectiv 43.564,76 lei, fără TVA. Licitaţia are loc pe 24 noiembrie, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.
Parcul fotovoltaic, amplasat în zona Capu Dealului
Contractul de finanţare pentru realizarea parcului fotovoltaic ce va fi amplasat pe islazul din zona Capu Dealului a fost semnat în decembrie anul trecut în cadru festiv, la eveniment participând, alături de primarul Nicolae Diaconu,  Maricel Popa, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Viorel Mădălin Beltechi, director general în cadrul aceluiaşi Minister, viceprimarul Cristian Mitrofan, dar şi mai mulţi funcţionari publici.
Potrivit contractului de finanţare, valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 15 milioane de lei, la care se adaugă contribuţia locală de 2%, iar energia ce urmează să fie produsă în acest mod va acoperi o mare parte din consumul de energie al instituţiilor publice din Curtea de Argeş precum şi iluminatul public stradal.
„Proiectul a fost depus în anul 2010 şi a parcurs toate etapele necesare. Competiţia a fost aprigă, având în vedere că au fost aprobate 80 de proiecte din cele peste 500 depuse. Energia ce va fi produsă în acest fel va acoperi în proporţie de 80% iluminatul public şi, în acelaşi timp, va asigura 47% din consumul energiei electrice de la instituţiile publice. Practic, prin implementarea proiectului vom face o economie însemnată la bugetul local, iar aceşti bani vor putea fi folosiţi pentru îmbunătăţirea serviciilor publice din Curtea de Argeş sau pentru rezuolvarea unor probleme. Cu o contribuţie de sub 100.000 de euro vom avea o investiţie în valoare de 3 milioane de euro”, declara atunci primarul Nicolae Diaconu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email