Primăria a scos la licitaţie contractul pentru reabilitarea reţelei de apă din centrul oraşului

Valoarea estimată a acestuia este de 8,9 milioane de lei

Municipiul Curtea de Argeș a anunţat pe sistemul electronic de achiziţii publice, SICAP, licitaţia pentru contractul „Servicii de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții REABILITARE REȚEA DE APĂ-ZONA CENTRALĂ DIN MUNICIPIUL CURTEA DE ARGEȘ” . Potrivit anunţului, durata maximă pentru realizarea  serviciilor de  proiectare este de trei luni, iar durata maximă pentru execuția lucrărilor, 24 luni.

Valoarea estimată a contractului este 7.488.721,16 lei fără TVA, din care proiect tehnic și detalii de execuție-200.000 lei fără TVA, asistenţă din partea proiectantului-70.000 lei fără TVA, organizare de șantier-110.000 lei fără TVA, construcții + montaj-7.078.721,16 lei fără TVA. De asemenea, contractul prevede probe tehnologice și teste-10.000 lei fără TVA, iar documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor sunt estimate la 20.000 lei fără TVA.

 Se reabilitează 16.522 metri de conducte

 „Având în vedere că majoritatea conductelor de alimentare cu apă existente sunt foarte vechi și degradate, odată cu realizarea infrastructurii pietonale și a pistelor de cicliști se impune înlocuirea acestor rețele care se află sub acestea, pentru a evita în viitor intervențiile asupra noii construcții. Remedierea defecțiunilor apărute în cazul neînlocuirii conductelor de alimentare cu apă ar avea efecte negative în timp și ar genera costuri de reparație foarte mari”, se precizează în caietul de sarcini al licitaţiei.

Obiectivele preconizate a fi atinse prin realizarea investiției publice sunt „reabilitarea conductelor de alimentare cu apa potabilă în zonele în care acestea se află sub zona pe care se vor realiza trotuare și piste de cicliști pentru a evita eventuale intervenții asupra acestora”, precum şi „realizarea unor conducte de alimentare cu apa potabilă noi, care să le înlocuiasca pe cele vechi, a căror durată de viață este depășită și care sunt alcătuite din materiale de generație veche cu impact negativ asupra calității apei”.

Municipalitatea are un proiect prin care vrea să modernizeze transportul public local, să facă piste de biciclete, etc. Toate acestea se fac în centrul oraşului şi e nevoie ca infrastructura de apă să fie impecabilă, ca să nu se mai spargă, în caz de avarie, asfaltul proaspăt.

Cel care va câştiga licitaţia pentru reţeaua de apă va reabilita 16.522 metri de conducte de pe străzile  Victoriei cu străzile adiacente 1 Mai şi Ştefan cel Mare, Negru Vodă cu străzile adiacente Dumitru Norocea, Tudor Vladimirescu, Dumbrava, Viorelelor, Armand Călinescu, Traian, Bulevardul Basarabilor cu străzile adiacente San Nicoară, Episcop Ghenadie, Victor Ştefănescu, Matei Basarab, Mihai Bravu, Pompieri, Banu Mărăcine, Neagoe Vodă, Posada, Episcop Nichita şi strada Eroilor cu străzile adiacente Constantin Dobrescu Argeş şi 1 Decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email