Primăria a plătit 300 de milioane pentru reparaţii la sala de sport

Sala de sport din Curtea de Argeş are o poveste interesantă, şi probabil că asta este concluzia la care au ajuns şi guvernanţii, din moment de Corpul de Control al prim ministrului verifică modul în care s-au cheltuit banii pentru construcţia ei .

Sala de sport, finanţată de Compania Naţională de Investiţii (CNI), a fost un pariu al administraţiei locale de până în 2008, câştigat în 2012 şi pierdut acum, dacă e să ne luăm după datele financiare ale acesteia şi după gaura pe care o face în buget în fiecare an.

Prin 2008 se anunţa că va fi construită la Curtea de Argeş o sală minunată la care copiii talentaţi vor avea acces nelimitat, în care se vor ţine competiţii sportive de anvergură care vor duce numele municipiului peste zări şi mări.

Nu ajung banii

Entuziasmul şi propaganda s-au stins cam brusc, atunci când au apărut primele probleme, în 2009. Lucrările ba începeau, ba se opreau. Firma care câştigase licitaţia organizată de CNI a renunţat, următoarea a intrat în insolvenţă, cea de după nu şi-a mai primit banii şi şi-a retras oamenii, iar lucrurile au continuat în acest ritm şi pe acest model. Lucrările trebuiau terminat în 2009, dar abia în 2012 s-a făcut o oarecare inaugurare, pe furiş şi fără fast, după o şedinţă de Consiliu Local. E drept, nimeni nu avea cu ce să se mândrească, pentru că nici termenele nu fuseseră respectate şi nici lucrarea nu era de calitate. Celor care reclamau că plouă în sală şi că instalaţia de încălzire nu funcţionează li se închidea gura repede, pe motiv că fuseseră „mici probleme” la îmbinarea plăcilor din acoperiş şi că sala e prea mare ca să facă faţă centrala termică.

 

„Sala de sport nu îşi acoperă cheltuielile din încasări”, spune directorul economic al Primăriei, Gheorghe Florescu. Se pare că totuşi nu sunt prea mulţi argeşeni amatori de activităţi sportive, sau cel puţin nu atâţia încât din chiria pe care o plătesc să se strângă suficient pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere, utilităţi şi eventual salariul celui care se ocupă de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email