Prima zi de şcoală la Curtea de Argeş

Agitaţie, flori multe, boboci somnoroşi ce şi-au adus părinţii la şcoală pentru a trece peste acest moment şi dascăli ce păreau sufocaţi de numărul mare de elevi care îi asaltau cu întrebări. Cam asta a fost ieri atmosfera la unităţile de învăţământ din Curtea de Argeş.
Oficialităţile locale, prezente la deschiderea noului an şcolar
Ieri clopoţelul a sunat din nou, anunţând începutul noului an şcolar. Astfel, mii de elevi din municipiu au spus „prezent” în prima zi de şcoală, participând la festivităţile de deschidere. Totodată, mai multe oficialităţi locale, membrii ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş (ISJ) şi reprezentanţi ai bisericilor din municipiu au ţinut să fie alături de elevi la deschiderea anului şcolar şi au mers la fiecare şcoală din Curtea de Argeş, potrivit unui program stabilit încă de săptămâna trecută. Astfel, primarul Nicolae Diaconu, viceprimarul Cristian Mitrofan, dar şi Anca Răduţu, inspector general adjunct al ISJ Argeş, au fost cei care au ţinut să le ureze atât elevilor cât şi dascălilor mult succes în noul an şcolar. „Îmi face plăcere să fiu alături de dumneavoastră la începutul fiecărui an şcolar. Din partea mea şi a Consiliului Local vă urez mult succes în egală măsură atât dascălilor cât şi elevilor. Vreau să vă asigur că autorităţile locale vor fi alături de şcoală şi în acest an, pentru că numai aşa ne vom putea asigura viitorul, cu oameni bine pregătiţi. La Mulţi Ani şi mult succes”, le-a transmis primarul Nicolae Diaconu elevilor şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”. „Mă bucur că mă aflu aici, la o şcoală de renume în municipiul nostru şi nu doar aici. Este un început pentru cei mici care păşesc pentru prima dată la şcoală, o continuare pentru ceilalţi elevi, dar şi un final pentru cei care vor absolvi în vara anului viitor şi care sperăm să ajungă acolo unde şi-au propus. Multă sănătate, putere de muncă, iar în numele ISJ Argeş vă urez mult succes în noul an şcolar”, a spus Anca Răduţu.
Bobocii, cei mai emoţionaţi în prima zi de şcoală
În prima zi de şcoală, cei mai emoţionaţi au fost departe „bobocii”, care au trecut pentru prima dată pragul unei şcoli. Îmbrăcaţi frumos în uniforme, micuţii s-au aliniat cuminţi şi au asistat cam nedumeriţi la festivitate. Fiecare avea câte un buchet în mână, special ales pentru învăţătoare. În tot acest timp, părinţii prichindeilor nu au ratat aceste momente unice şi s-au înghesuit să le facă poze copiilor. „E prima zi de şcoală şi am vrut să fiu alături de cel mic. E un început pentru el, dar şi pentru noi, care suntem emoţionaţi. Sperăm să se descurce şi să înveţe bine, chiar dacă începutul este de multe ori mai dificil”, spune unul dintre părinţii care şi-a însoţit băieţelul la şcoală. După festivitate bobocii au mers în clase să-şi cunoască învăţătorii. Emoţii au fost atât pentru cei mici, cărora le-au dat şi câteva lacrimi văzând că trebuie să-şi lase părinţii în urmă, cât şi pentru mămici, tătici şi bunici. În acelaşi timp, alţi boboci, deşi emoţionaţi, aşteptau cu nerăbdare să afle ce înseamnă „şcoala”, şi chiar dacă nu au înţeles din prima clipă ce îi aşteaptă s-au arătat bucuroşi de noii lor prieteni.
Liceenii au răspuns „prezent” la terase
Despărţiţi de lunile lungi de vacanţă în care nu s-au văzut şi fiind nerăbdători să-şi povestească aventurile, liceenii din municipiu au dat buluc la terase să sărbătorească noul an şcolar. Nici nu s-au terminat bine festivităţile prilejuite de începerea noului an şcolar că elevii mai mari s-au încolonat şi au plecate le terase, unde au servit sucuri sau chiar o bere rece. Veseli şi zgomotoşi tinerii au zăbovit ore întregi pe la mese şi şi-au împărtăşit amintiri de vacanţă, locuri vizitate şi păţanii din excursii. „E prima zi şi am zis să ne relaxăm. Avem noi timp şi de şcoală după aceea. Bem şi noi un suc, o bere şi mai povestim ce-am făcut în vacanţă. De mâine trebuie să ne obişnuim din nou cu programul şi pentru mine va fi mai greu”, recunoaşte un tânăr, elev la un liceu din Curtea de Argeş. Însă, în câteva zile, din program vor fi sărite aceste momente de relaxare, deoarece pe elevi îi vor aştepta temele pentru acasă, lucrările de control şi tezele semestriale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email