Prima victorie în Austria

Aflată în cantonament în Austria, F.C. Internaţional Curtea de Argeş a susţinut primul meci de pregătire din cele cinci pe care le va disputa în cele 16 zile din stagiul de pregătire austriac. Echipa lui Ionuţ Badea a întâlnit pe F.C. Gambswirth, liga a III-a austriacă, pe care a învins-o co scorul de 2 – 0 (1 – 0). Golurile au fost marcate de Alexandru Ciucur (24) şi Antohi (69). În prima repriză, F.C. Internaţional Curtea de Argeş a jucat în următoarea alcătuire: Zimmerman – G. Matei, Fl. Popa, Chiricheş, Frăsineanu – Băcilă, Filip, Voiculeţ, R. Dobre – Ciucur, Apostu. În repriza a doua care s-a jucat pe durata a 60 de minute, au mai jucat: Marius Popa, Alexandru Vlad, Pintili, George Neagu, Nistor, Brata, Antohi.

Vin doi atacanţi

Luni, F.C. Internaţional Curtea de Argeş va juca al doilea meci de pregătire din această perioadă. Adversari le va fi echipa Videoton din Ungaria. Partida va începe la ora 19.00, ora României. Astăzi vor ajunge în cantonamentul de la Tarnsweg, doi atacanţi de care tehnicianul Interului are nevoie.
„Va veni Daniel Stan, care s-a înţeles cu cei din conducerea clubului şi a semnat contractul, şi încă un atacant care sper să corespundă cerinţelor noastre. După ce va ajunge aici, vom spune despre cine este vorba”, a declarat Ionuţ Badea.
„Sunt mulţumit de felul în care echipa a abordat primul meci de pregătire în care nu rezultatul ne-a interesat, ci aşezarea, şi anumite sarcini tactice pe care l-am urmărit. Pe parcursul reprizei a doua, care a durat 60 de minute am folosit majoritatea jucătorilor din lot pentru a-i vedea cum se prezintă la începutul cantonamentului, şi cum se încadrează în strategia noastră de joc.  Fiecare din ei vor avea şansa de a demonstra ce şi cât pot, şi dacă ne vom baza pe ei în campionat”, spunea antrenorul Ionuţ Badea.

Atacantul Daniel Stan a semnat cu F.C. Internaţional Curtea de Argeş

În campionatul trecut, atacantul Daniel Stan a fost împrumutat de Unirea Urziceni la Internaţional Curtea de Argeş. Cum înţelegerea jucătorului cu Unirea Urziceni expiră la 30 iunie, Daniel Stan şi-a negociat noul contract cu patronul Benone Lazăr, dar iniţial nu s-a înţeles, motiv pentru care nu a plecat cu lotul în cantonament. După alte runde de negocieri, şi cu toate că avea şi alte oferte de la echipe din Liga I, jucătorul în vârstă de 32 de ani a semnat un contract cu F.C. Internaţional pe un an, cu drept de prelungire încă unul.

Până la urmă ai semnat cu echipa de la care ai plecat în fotbalul mare în anul 2003.
– Aşa este. Am semnat după negocieri care au durat mai multe zile.
A fost greu?
– Sigur n-a fost uşor să ajungem la o înţelegere. Am mai lăsat şi eu, a mai lăsat şi clubul din pretenţii. F.C. Internaţional Curtea de Argeş nu are buget precum CFR Cluj. Am înţeles acest lucru şi am semnat un contract de care sunt mulţumit şi eu şi clubul.
Când pleci în Austria?
– Am avion duminică seara la ora 21.00.
Pe câţi ani este contractul?
– Pe un an, cu drept de prelungire încă unul. Am semnat mai mult cu sufletul pentru că Interul este echipa la care am intrat în fotbal, am fost golgheter, şi de la care am plecat în fotbalul mare. În plus, sunt din Curtea de Argeş şi vreau să rămân acasă, cum s-ar spune…
Ce speri pentru noul campionat?
– Să ne clasăm în primele 10 locuri şi să nu ne mai batem pentru salvarea de la retrogradare ca în campionatul trecut. Avem un lot bun, care îndreptăţeşte să sperăm la acest lucru.
Câte goluri îţi propui să înscrii?
– Cât mai multe. Nu este foarte important să dau eu goluri, ci echipa să câştige şi să obţină puncte în clasament. Sincer, mi-aş dori să înscriu atâtea goluri cum am făcut-o în Liga I, când jucam la F.C. Bihor sau Oţelul Galaţi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email