Prima stradă nouă finalizată se va numi Gh. Brătianu

Primarul Constantin Panțurescu a spus la ultima ședință de Consiliu Local că ”atunci când vom da prima stradă în administrare voi susține să îi dăm numele de Gh. Brătianu, după cum am vorbit cu domnii Cristian Mitrofan și Doru Georgescu”.

Vă reamintim că în primăvară consilierii locali din municipiului Curtea de Argeș au făcut toate demersurile la nivelul municipalității pentru a cinsti memoria marelui om politic, Ion I.C. Brătianu.

Astfel, cei patru consilieri locali liberali Mădălin Marinescu , Cristian Mitrofan, Marius Moisescu și Doru Georgescu sunt semnatarii unui proiect prin care au solicitat Primăriei ca denumirea unei străzi noi din Curtea de Argeș să poarte numele distinsului om politic liberal.

,,E important să cinstim trecutul și pe cei care au luat deciziile politice în momente grele cu gândul la viitor. I.C. Brătianu este o personalitate istorică uriașă, cu un rol fundamental în momentul intrării României în Primul Război Mondial. El a condus țara în momentele dificile, iar de numele său se leagă reforma agrară și Constituția din 1923″, a declarat președinte PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu.

”Sunt două străzi noi care nu au nume, una în zona străzii Râmnicu Vâlcea, alta în cartierul Primăverii, și am vorbit cu dl. primar ca una dintre ele să poarte numele Ion I.C. Brătianu. De asemenea, vom iniția un proiect de hotărâre pentru amplasarea unui bust  al marelui om politic, într-un parc”, ne-a spus anterior consilierul local liberal Mădălin Marinescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email