Prima sesiune de informare din cadrul proiectului „Teatru şi viaţa”

Ce este discriminarea, care sunt efectele acestui fenomen, cât este de periculoasă, de ce există şi cum ne protejăm? La toate aceste întrebari au aflat răspunsul elevii Colegiului Naţional “Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş. Aici a avut loc prima sesiune de informare în cadrul proiectului “Teatru şi Viaţa”, un proiect iniţiat de Asociaţia pentru Dialog Intercultural.

S-a discutat despre obiectivele dar şi despre activităţile care vor avea loc în cadrul proiectului dar şi despre obiectivele Fondului ONG în Romînia. Concret, tinerii au aflat cum să conştientizeze necesitatea drepturilor omului şi a valorilor democraţiei europene. De altfel, cum să experimenteze cetăţenia participativă prin acţiuni de voluntariat mai ales că, în cadrul sesiunii de informare, a avut loc şi o dezbatere care s-a numit chiar “Voluntariat şi Cetăţenia participativă”. Elevii au fost foarte activi şi interesaţi de proiectul “Teatru şi Viaţa”. „A fost o sesiune de informare interesantă. Este important să cunoaştem drepturile omului şi valorile democraţiei. Elevii de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” îşi doresc să înveţe să acţioneze conform acestora”, a declarat Alexandru, unul dintre elevii Colegiului. „Nu este primul proiect la care particip. Sunt total de acord cu proiectul pentru că discriminarea este la tot pasul, deşi ar trebui să fim egali unii cu ceilalţi. Totodată, ar trebui să îi ajutăm şi să îi înţelegem şi sper să decurgă bine proiectul. Vreau, prin intermediul acestui proiect, să reuşim să schimbăm concepţiile oamenilor faţă de ceilalţi, faţă de viaţă”, a declarat Andra Sîrbu.

Rolul sesiunilor de informare în cadrul proiectului este destul de simplu. Tinerii trebuie să înţeleagă importanţa acestui proiect pentru o dezvoltare socială durabilă. De asemenea, elevii trebuie să se implice în activităţi care necesită şi dezvoltă responsabilitate civică.

 

Peste 100 de elevi dar şi zeci de profesori au fost prezenţi la sesiunea de informare de la Colegiul Naţional “Vlaicu Vodă”, elevi care şi-au exprimat deja dorinţa de a face parte din acest proiect, un proiect finanţat prin granturile Spaţiului Economic European 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. În perioada următoare, sesiuni de informare vor avea loc şi la Colegiul Naţional „Octav Onicescu” din Bucureşti dar şi la Liceul Bulgar „Hristo Botev”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email