Prima pârtie de schi de la Molivişu ar putea fi gata la iarnă

Ieri, la Consiliul Judeţean a avut loc o conferinţă de presă la care au participat reprezentanţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivişu, ai constructorului italian Bora Industrial şi ai firmei austriece Doppelmayr, aceasta din urmă fiind cea care va livra telegondola pentru viitoarea staţiune de la Molivişu. Invitații au anunțat că lucrările la staţiune au reînceput și că este posibil ca la iarnă să se poată schia pe prima pârtie din staţiunea Molivişu.
Pauza a fost luată din cauzam lipsei finanţării
Potrivit epitesti.ro, Constantin Dârzan, managerul de proiect, a declarat că lucrările au fost reluate după mai multe luni de pauză cauzată de lipsa finanţării. Consiliul Judeţean a alocat cota sa de contribuţie, fondurile europene sunt disponibile cu condiţia ca proiectul să fie gata până pe 31 decembrie 2015, iar comunităţile locale Cicăneşti, Arefu şi Brăduleţ, membre ale ADI Molivişu, par să fi rezolvat problema cotei lor de finanțare. Banii vor veni dintr-un contract de credit cu Eximbank, bancă de stat, iar contractul ar urma să fie semnat pe 1 noiembrie. Este vorba de 22.000.000 de lei pentru comuna Arefu, de 1.500.000 de lei pentru Brăduleţ şi de 550.000 de lei pentru Cicăneşti.
„Noi vrem să nu avem emoţii şi să terminăm proiectul până în octombrie 2015. Sunt premise ca la iarnă să avem gata prima pârtie de schi la Molivişu, iar până vor fi montate la anul instalaţiile de transport (se lucrează deja la fundaţia pentru telegondolă) vom închiria o instalaţie de telescaun. Se lucrează şi la prizele de apă care vor asigura alimentarea tunurilor de zăpadă şi utilităţile, iar drumul de acces a fost dublat în lăţime. S-a reuşit, în sfârşit, şi defrişarea pădurii pentru prima pârtie. Proiectul are o întârziere de şase luni deoarece Guvernul a întârziat cu hotărârea care permite defrişarea, dar vom recupera şi ne vom încadra în termenele stabilite.”, a precizat Dârzan, potrivit epitesti.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email