Prima ediţie a Zilelor Casei de Cultură a fost un succes


La sfârşitul săptămânii trecute, s-a desfăşurat prima ediţie a Zilelor Casei de Cultură „George Topârceanu” din municipiul Curtea de Argeş. În cadrul acestui eveniment au fost organizate mai multe acţiuni la care au participat foarte mulţi argeşeni. Astfel, vineri Casa de Cultură a găzduit un concert de muzică populară şi dansuri populare, la care au fost invitaţi Sofia Vicoveanca, Gheorghe Iordăchescu, Graţian Bădescu, Rapsozii Argeşului, Ansamblul „Argeşul”, Ionuţ Cârstea şi alţii. La concert au fost prezenţi Nicolae Diaconu, primarul municipiului Curtea de Argeş, dar şi câţiva consilieri locali.  Manifestările dedicate zilelor Casei de Cultură au continuat sâmbătă, cu un concert susţinut de Fanfara „Argeşul” din cadrul Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti.

S-a lansat romanul „Un templier la Sarmizegetusa”

 „Ne bucurăm că am fost invitaţi la Curtea de Argeş şi că avem ocazia să participăm la această ediţie de început a Zilelor Casei de Cultură. Fanfara „Argeşul” a fost înfiinţată în anul 2006 şi este formată din 15 membrii cu studii de specialitate. Noi avem un repertoriu care cuprinde muzică de promenadă, clasică, uşoară, populară sau valsuri. De curând am lansat şi un CD care cuprinde muzică populară din toate zonele ţării”, a spus Gheorghe Predoiu, dirijorul fanfarei. Tot sâmbătă, în sala „Orfeu” a Casei de Cultură, în prezenţa mai multor oficialităţi locale a avut loc lansarea volumului de poezie haiku „Miracole” de Ion Pitoiu-Dragomir, dar şi a romanului „Un templier la Sarmizegetusa” de Florin Horvath. „Mă simt onorat că avem la Casa de Cultură astfel de invitaţi. Îi mulţumesc domnului Ştefan Dumitrahe pentru că ne-a sprijinit în organizarea acestei acţiuni. O să vedeţi o prezentare de carte diferită de ceea ce se întâmplă la Curtea de Argeş”, a spus Cristian Mitrofan, directorul Casei de Cultură.

Festivalul Internaţional „D.G. Kiriac”, la Curtea de Argeş

Acţiunile s-au încheiat duminică cu a XVII- a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Corală „D.G. Kiriac”, al care au participat Corul Naţional de Cameră „Madrigal” din Bucureşti, Corul „Macarie Protopsaltul” al Proteriei Ilfov, Corul Mixt „Millenium” din Slatina şi Corul de Cameră „Orfeu” al Casei de Cultură „George Topârceanu”. Mai mult, pe parcursul celor trei zile argeşenii au avut ocazia să admire şi Expoziţia Naţională de Icoane „Rugămu-ne Ţie”. „Am participat la toate aceste acţiuni şi mi-au plăcut foarte mult. O mare surpriză a fost prezenţa Sofiei Vicoveanca la Curtea de Argeş. Este foarte bine că se organizează astfel de spectacole la Curtea de Argeş şi sper să fie din ce în ce mai multe. Le mulţumesc celor care au organizat aceste concerte”, a spus Vasile Mihăescu, unul dintre argeşenii care a participat la spectacolele organizate în cadrul Zilelor Casei de Cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email